Sorbet miodowo-ananasowy
Sorbet miodowo-ananasowy to bezglutenowy, lakto ovo-wegetariański i podstawowy przepis na 8 porcji. Za 73 centy za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 132 kalorie, 4 g białka i 0 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga miodu, malin i mięty, ekstraktu waniliowego i odtłuszczonego jogurtu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 40% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Sorbet ananasowy, prosty sorbet ananasowy i sorbet ananasowo-pomarańczowy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Odcedź ananasa, zachowując sok; odłóż ananasa na bok. W rondelku wymieszaj miód i sok ananasowy. Doprowadzić do wrzenia, mieszając kilka razy. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 5 minut.
Całkowicie ostudzić. Wymieszaj jogurt, wanilię i ananasa.
Wlać do 9-calowego. kwadratowe naczynie żaroodporne.
Przykryj i zamrażaj przez 2 godziny, mieszając co 30 minut, aż masa będzie puszysta.
Przełożyć do miski; ubijać przez 1-2 minuty. Wróć na patelnię; przykryć i zamrozić do twardości.
Wyjąć z zamrażarki na 10-15 minut przed podaniem.
W razie potrzeby udekoruj malinami i miętą.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Sorbet w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Louis Roederer Cristal Brut. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 299 dolarów.
![Cristal Brut Louisa Roederera]()
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.