Sorbet Herbaciany Hibiskus
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj sorbetu z herbaty hibiskusowej. Jedna porcja zawiera 391 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka wody, sok z limonki, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Sorbet Z Hibiskusa Mango, Sorbet Z Buraków Hibiskusowych, oraz Sorbet Jeżynowo-Hibiskusowy.
Instrukcje
W małym rondlu zagotować wodę. Wymieszać hibiskusa i zdjąć z ognia, a następnie niech strome 15 minut.
Wlać herbatę hibiskus przez sito o drobnych oczkach do metalowej miski, mocno naciskając, a następnie odrzucając ciała stałe. Powrót herbaty do rondla i doprowadzić do wrzenia z cukrem i szczyptą soli, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Przenieś mieszaninę do metalowej miski, a następnie Ustaw miskę w większej misce z lodowatą wodą i mieszaj, aż ostygnie, 10 do 15 minut. 3stir w sokach z cytryny i limonki i zamrozić w maszynie do lodów.
Przenieść sorbet do hermetycznego pojemnika i umieścić w zamrażarce do stwardnienia, co najmniej 2 godziny.
* Dostępne na rynkach Latino i Melissa Guerra (877-875-2665; melissaguerra.com; zapytaj o flor de Jamaica, ponieważ czasami jest błędnie tłumaczone jako " płatki dzikiej róży."