Sorbet Cytrynowy Meyer
Meyer Lemon Sorbet może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserów. Ten przepis służy 10 i kosztuje 52 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 117 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz żelatynę, cytryny meyer, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 38%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Posiekana Sałatka z jarmużu z winegretem Meyer Lemon (z łatwym substytutem Meyer lemon), Meyer Lemon Snack Cake with Lemon Cream Cheese Frosting #SundaySupper, oraz Meyer lemon pieczona marchewka z sosem cytrynowo-czosnkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zetrzeć 1 łyżkę skórki i roztrzepać 1 szklankę soku z cytryn; odstawić.
Połącz żelatynę i 1/4 szklanki zimnej wody; odstawić, aż żelatyna zmięknie, około 5 minut.
W 2-do 3-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić cukier i 1 szklanka wody do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż cukier się rozpuści, o 1 minutę.
Wymieszaj żelatynę, skórkę z cytryny i sok oraz mleko (mieszanina może wyglądać na zsiadłą).
Umieść patelnię w misce z lodowatą wodą i często mieszaj, aż wystygnie, 8 do 10 minut.
Zamrozić mieszankę w maszynie do lodów zgodnie ze wskazówkami producenta. (Lub wlać mieszaninę do metalowej patelni o wymiarach 9 na 13 cali, przykryć szczelnie i zamrozić do twardości, około 3 godzin. Następnie podzielić na kawałki łyżką i wirować w robocie kuchennym, aż będzie gładka.)
Podawać sorbet, lub zamrozić, aż wystarczająco mocny, aby zgarnąć, o 2 godziny.