Sorbet cytrynowy i malinowy Coulis
Need a bezglutenowy i wegański deser? Sorbet cytrynowy i malinowy Coulis może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 254 kalorie, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów wymaga brzoskwiń, wody, cukru i cukru. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Cytrynowa Panna Cotta Z Malinowym Coulis, Ciasto cytrynowo-Budyniowe z malinowym Coulis, oraz Ciasto Sorbetowe Cytrynowo-Malinowe.
Instrukcje
Połączyć wodę i 3/4 szklanki cukru w małym rondlu; dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i gotować 1 minutę lub do rozpuszczenia cukru, stale mieszając.
Wlać do naczynia do pieczenia 11 x 7 cali i schłodzić.
Umieścić 2 szklanki malin, 1/3 szklanki cukru i octu w robocie kuchennym,i proces do gładkiej. Przecedzić przez sito do miski; wyrzucić nasiona. Przykryć mieszanką malinową i schłodzić.
Do schłodzonego syropu cukrowego w naczyniu do pieczenia dodać sok z cytryny i sok pomarańczowy; mieszać trzepaczką do wymieszania. Zamrozić 4 godziny lub do twardości.
Ułóż połówki brzoskwini, skórki do góry, na patelni z galaretką.
Piec w temperaturze 450 przez 4 minuty.
Umieść 1 1/2 łyżki mieszanki malin w każdym z 6 dań deserowych; top z 2/3 szklanki sorbetu i 2 połówki brzoskwini.
Posypać skórką z cytryny.
W razie potrzeby udekoruj malinami i gałązkami mięty.