Sorbet Bazyliowy Wiśniowo-Grejpfrutowy
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 101 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 7. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Mieszanka wody, wiśni, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Sorbet Z Bazylii Wiśniowej, Sorbet Grejpfrutowy, oraz Sorbet Grejpfrutowy Miętowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki połączyć w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Wymieszać z bazylią; zdjąć z ognia. Przykryć i odstawić 30 minut.
Wiśnie umieścić w robocie kuchennym; proces do gładkiej.
Dodaj mieszaninę cukru, sok grejpfrutowy i sok z limonki; proces do dobrze wymieszane. Przecedzić mieszaninę wiśni przez drobne sito nad miską; wyrzucić ciała stałe.
Wlać mieszankę wiśni do zamrażarki w zamrażarce do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Łyżka sorbetu do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki; przykryć i zamrozić 1 godzinę lub do uzyskania jędrności.