Sopapillas
Sopapillas może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 35 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 182 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Mieszanka ciepłej wody, oleju arachidowego, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 18%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Sopapillas, Sopapillas, oraz Mini Sopapillas.
Instrukcje
Suche składniki przesiać w dużej misce do mieszania.
Dodaj skrócenie i wodę, wykonaj je rękami, aby uzyskać miękkie, giętkie ciasto.
Dodać więcej wody, 1 łyżeczkę na raz, jeśli ciasto czuje się zbyt suche. Zbierz ciasto do kulki i zawiń w folię.
Włożyć ciasto do lodówki i schłodzić przez co najmniej 1 godzinę, aby trochę się ujędrniło i było łatwiejsze do zwijania i cięcia. (Ciasto można przygotować 1 dzień wcześniej, w lodówce.)
Rozwiń kulkę ciasta i połóż na lekko posypanej mąką powierzchni, przeciąć na pół. Za pomocą mąki wałek do ciasta rozwałkuj każdy kawałek ciasta w okrąg o grubości około 1/4 cala. Używając noża do parowania lub noża do pizzy, pokrój ciasto na trójkąty, tak jak pizza. Powinieneś skończyć z 6 lub 8 trójkątami na okrąg.
Ciepło 2-cale oleju do 375 stopni F w ciężkiej patelni lub głębokim garnku na średnim ogniu.
Smażyć kilka sopapillas na raz, mając na uwadze utrzymanie temperatury oleju. Gdy sopapillas nadmuchują i wznoszą się na powierzchnię, odwróć je łyżką z rowkiem, skimmerem lub pałeczkami; około 2 minuty z każdej strony. Ostrożnie wyjmij sopapillas z oleju i osuń na kilku warstwach papierowych ręczników lub brązowej papierowej torbie. Lekko schłodzić.
Podawać na gorąco z miodem lub cukrem cynamonowym.