Sombrero Fajitas
Sombrero Fajitas może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.65 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 599 kalorii, 46g białka, oraz 44g tłuszczu na porcję. Jeśli masz cebulę, stek z wołowiną, czosnek w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 11 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Ciasto Sombrero, Różowe Sombrero, oraz Sombrero Spread dla podobnych receptur.
Instrukcje
Steki pocierać czosnkiem w proszku i przyprawą fajita, i pokroić w 1 1/2-calowe paski. Odstawić.
Na dużej patelni na średnim ogniu, gotować boczek, aż tylko chrupiące i brązowy. Wymieszać posiekaną cebulę, papryka, i kolendry na patelni z boczkiem.
Dodaj paski stek, i gotować, mieszając często, o 7 protokół. Pomidory wymieszać, rozgrzać, zdjąć z ognia i ułożyć serem Monterey Jack.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.