Solony pieczony indyk z ziołami i szalotką-SOS Dijon

Solony pieczony indyk z ziołami i szalotką-SOS Dijon
Solony pieczony indyk z ziołami i szalotką-SOS Dijon może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 635 kalorii, 82g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz przetarte szałwii, musztarda dijon, skórka cytryny, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%. Podobne przepisy to Solony pieczony indyk z ziołami i szalotką-SOS Dijon, Pieczony indyk z masłem Szalotkowym i sosem tymiankowym, oraz Pieczona Pierś Z Indyka Z Cytrusowym Pesto I Sosem Z Szalotki.

Instrukcje

1
Pierwsze 6 składników pocierać wmałe miski zmiażdżyć zioła drobno. DO AHEAD: może być wykonany 1 tydzień wcześniej. Przykryć; przechowywać w temperaturze pokojowej. Przed użyciem wymieszać skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Spłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz (nie osuszaj). Wyciągnij wszelkie podkładki tłuszczowe z głównej jamy i jamy szyi indyka; owinąć, schłodzić i zarezerwować tłuszcz do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
2
Umieścić indyka w torbie do pieczenia; posypać wewnątrz i na zewnątrz solą. Zamknij torbę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Umieścić na bakingsheet; przechowywać w lodówce 18 do 24 godzin.
4
Ustaw stojak w najniższej pozycji w piekarniku i rozgrzej do 163°. spłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz; pat bardzo suche. Wymieszać posiekaną cebulę inastępny 5 składników w małej misce. Divideonion mieszanka między główne i neckcavities. Złóż skórę szyi pod i zabezpiecz szaszłykiem. Włóż końcówki skrzydeł pod. Zwiąż nogi luźno.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Umieść indyka na stojaku w dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6
Rozłóż masło na całej powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
7
Umieść zarezerwowane tłuszcze i zarezerwowane kark, serce i żołądek na patelni; wlej 2 szklanki Złotego wywaru z indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja StadoTurcja Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Pieczony indyk 45 minut. Baste z panjuices. Kontynuuj pieczenie, aż termometr zostanie umieszczony w najgrubszej części rejestratorów udowych od 74° do 170 ° F, fastrygując co 45 minut,dodając wywar lub wodę do patelni, jeśli wyschnie, i luźno owijając folią, jeśli zbyt szybko się brązowieje, od 3 do 3 1/2 godziny dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Przenieść klucz na talerz; namiot bardzo luźno z folią i pozostawić 30 do 45 minut. Reserveroasting patelni z sokami do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
1
Wyjąć indyczą szyję, serce i żołądek z patelni do pieczenia. Pull mięso offneck; posiekać mięso szyi, serce, i żołądek i rezerwy na sos, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Indycze SzyjeIndycze Szyje
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2
Wlać panjuices do 8-filiżanki miarki. Łyżka offfat z powierzchni, zastrzegając 1/2 szklanki tłuszczu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
3
Do odtłuszczonego soku na patelnię dodajemy wywar z indyka, aby zmierzyć łącznie 5 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja StadoTurcja Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Umieść patelnię na 2 palnikach na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
5
Dodaj 1/2 Puchar zarezerwowany tłuszcz andhalots; sauté 1 minutę.
6
Ubić w mące.Gotować, aż zasmażka będzie jasnobrązowa, trzepaniezawsze, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
7
Ubij w winie, mieszaninie bulionu, musztardzie i świeżym rozmarynu.Doprowadzić do wrzenia, ubijając do blendu. Gotować aż dogravy Płaszcze łyżka, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn świeżyRozmaryn świeży
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
8
Dorzuć, serce i żołądek, jeśli chcesz. Przyprawa z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
9
Podawać indyka z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia24
Magazyn