Solony pieczony indyk z ziołami i szalotką-SOS Dijon

Solony pieczony indyk z ziołami i szalotką-SOS Dijon
Solony pieczony indyk z ziołami i szalotką-SOS Dijon może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 635 kalorii, 82g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz przetarte szałwii, musztarda dijon, skórka cytryny, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%. Podobne przepisy to Solony pieczony indyk z ziołami i szalotką-SOS Dijon, Pieczony indyk z masłem Szalotkowym i sosem tymiankowym, oraz Pieczona Pierś Z Indyka Z Cytrusowym Pesto I Sosem Z Szalotki.

Instrukcje

1
Pierwsze 6 składników pocierać wmałe miski zmiażdżyć zioła drobno. DO AHEAD: może być wykonany 1 tydzień wcześniej. Przykryć; przechowywać w temperaturze pokojowej. Przed użyciem wymieszać skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Spłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz (nie osuszaj). Wyciągnij wszelkie podkładki tłuszczowe z głównej jamy i jamy szyi indyka; owinąć, schłodzić i zarezerwować tłuszcz do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
2
Umieścić indyka w torbie do pieczenia; posypać wewnątrz i na zewnątrz solą. Zamknij torbę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Umieścić na bakingsheet; przechowywać w lodówce 18 do 24 godzin.
4
Ustaw stojak w najniższej pozycji w piekarniku i rozgrzej do 163°. spłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz; pat bardzo suche. Wymieszać posiekaną cebulę inastępny 5 składników w małej misce. Divideonion mieszanka między główne i neckcavities. Złóż skórę szyi pod i zabezpiecz szaszłykiem. Włóż końcówki skrzydeł pod. Zwiąż nogi luźno.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Umieść indyka na stojaku w dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6
Rozłóż masło na całej powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
7
Umieść zarezerwowane tłuszcze i zarezerwowane kark, serce i żołądek na patelni; wlej 2 szklanki Złotego wywaru z indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja StadoTurcja Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Pieczony indyk 45 minut. Baste z panjuices. Kontynuuj pieczenie, aż termometr zostanie umieszczony w najgrubszej części rejestratorów udowych od 74° do 170 ° F, fastrygując co 45 minut,dodając wywar lub wodę do patelni, jeśli wyschnie, i luźno owijając folią, jeśli zbyt szybko się brązowieje, od 3 do 3 1/2 godziny dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Przenieść klucz na talerz; namiot bardzo luźno z folią i pozostawić 30 do 45 minut. Reserveroasting patelni z sokami do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
1
Wyjąć indyczą szyję, serce i żołądek z patelni do pieczenia. Pull mięso offneck; posiekać mięso szyi, serce, i żołądek i rezerwy na sos, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Indycze SzyjeIndycze Szyje
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2
Wlać panjuices do 8-filiżanki miarki. Łyżka offfat z powierzchni, zastrzegając 1/2 szklanki tłuszczu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
3
Do odtłuszczonego soku na patelnię dodajemy wywar z indyka, aby zmierzyć łącznie 5 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja StadoTurcja Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Umieść patelnię na 2 palnikach na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
5
Dodaj 1/2 Puchar zarezerwowany tłuszcz andhalots; sauté 1 minutę.
6
Ubić w mące.Gotować, aż zasmażka będzie jasnobrązowa, trzepaniezawsze, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
7
Ubij w winie, mieszaninie bulionu, musztardzie i świeżym rozmarynu.Doprowadzić do wrzenia, ubijając do blendu. Gotować aż dogravy Płaszcze łyżka, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn świeżyRozmaryn świeży
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
8
Dorzuć, serce i żołądek, jeśli chcesz. Przyprawa z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
9
Podawać indyka z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia24
Magazyn