Solony pieczony indyk z ziołami i szalotką-SOS Dijon

Solony pieczony indyk z ziołami i szalotką-SOS Dijon
Solony pieczony indyk z ziołami i szalotką-SOS Dijon może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 635 kalorii, 82g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz przetarte szałwii, musztarda dijon, skórka cytryny, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%. Podobne przepisy to Solony pieczony indyk z ziołami i szalotką-SOS Dijon, Pieczony indyk z masłem Szalotkowym i sosem tymiankowym, oraz Pieczona Pierś Z Indyka Z Cytrusowym Pesto I Sosem Z Szalotki.

Instrukcje

1
Pierwsze 6 składników pocierać wmałe miski zmiażdżyć zioła drobno. DO AHEAD: może być wykonany 1 tydzień wcześniej. Przykryć; przechowywać w temperaturze pokojowej. Przed użyciem wymieszać skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Spłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz (nie osuszaj). Wyciągnij wszelkie podkładki tłuszczowe z głównej jamy i jamy szyi indyka; owinąć, schłodzić i zarezerwować tłuszcz do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
2
Umieścić indyka w torbie do pieczenia; posypać wewnątrz i na zewnątrz solą. Zamknij torbę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Umieścić na bakingsheet; przechowywać w lodówce 18 do 24 godzin.
4
Ustaw stojak w najniższej pozycji w piekarniku i rozgrzej do 163°. spłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz; pat bardzo suche. Wymieszać posiekaną cebulę inastępny 5 składników w małej misce. Divideonion mieszanka między główne i neckcavities. Złóż skórę szyi pod i zabezpiecz szaszłykiem. Włóż końcówki skrzydeł pod. Zwiąż nogi luźno.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Umieść indyka na stojaku w dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
6
Rozłóż masło na całej powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
7
Umieść zarezerwowane tłuszcze i zarezerwowane kark, serce i żołądek na patelni; wlej 2 szklanki Złotego wywaru z indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja StadoTurcja Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Pieczony indyk 45 minut. Baste z panjuices. Kontynuuj pieczenie, aż termometr zostanie umieszczony w najgrubszej części rejestratorów udowych od 74° do 170 ° F, fastrygując co 45 minut,dodając wywar lub wodę do patelni, jeśli wyschnie, i luźno owijając folią, jeśli zbyt szybko się brązowieje, od 3 do 3 1/2 godziny dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Przenieść klucz na talerz; namiot bardzo luźno z folią i pozostawić 30 do 45 minut. Reserveroasting patelni z sokami do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1
Wyjąć indyczą szyję, serce i żołądek z patelni do pieczenia. Pull mięso offneck; posiekać mięso szyi, serce, i żołądek i rezerwy na sos, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Indycze SzyjeIndycze Szyje
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
2
Wlać panjuices do 8-filiżanki miarki. Łyżka offfat z powierzchni, zastrzegając 1/2 szklanki tłuszczu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
3
Do odtłuszczonego soku na patelnię dodajemy wywar z indyka, aby zmierzyć łącznie 5 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja StadoTurcja Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Umieść patelnię na 2 palnikach na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
5
Dodaj 1/2 Puchar zarezerwowany tłuszcz andhalots; sauté 1 minutę.
6
Ubić w mące.Gotować, aż zasmażka będzie jasnobrązowa, trzepaniezawsze, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
7
Ubij w winie, mieszaninie bulionu, musztardzie i świeżym rozmarynu.Doprowadzić do wrzenia, ubijając do blendu. Gotować aż dogravy Płaszcze łyżka, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn świeżyRozmaryn świeży
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
8
Dorzuć, serce i żołądek, jeśli chcesz. Przyprawa z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
9
Podawać indyka z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia24
Magazyn