Solone placki z dorsza z czosnkiem Skordalia
Solone placki z dorsza z czosnkiem Skordalia mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 452 kalorie. Na 2,61 zł / porcja, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jeśli masz piwo, filet z dorsza, ocet winny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Garlicky Serowe Placki Brokułowe, Solone Placki Z Dorsza, oraz Solone Placki Z Dorsza.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj 6 łyżek soli z cukrem.
Rozłóż połowę mieszaniny sól-cukier na dużym talerzu. Ułóż kawałki dorsza na talerzu i posyp pozostałą mieszaninę soli na nich. Przykryć kawałki dorsza innym dużym talerzem i obciążyć go ciężką puszką.
Odstawić dorsza w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Tymczasem w średnim rondlu z wrzącą wodą gotować ziemniaki do miękkości, około 15 minut.
Odcedzić, rezerwując 3/4 szklanki wody do gotowania. Przełóż ziemniaki przez ricer do dużej miski. Używając płaskiej strony noża szefa kuchni, rozgnieść czosnek z dużą szczyptą soli, aż do utworzenia pasty. Za pomocą miksera elektrycznego ubić ziemniaki z pastą czosnkową, oliwą z oliwek, jogurtem i 2 łyżkami octu. Stopniowo ubijaj w około 1/2 szklanki zarezerwowanej wody do gotowania ziemniaków z małą prędkością, aż utworzy się gładki, luźny SOS, używając większej ilości wody do gotowania, jeśli to konieczne.
Dodać oregano i lekko doprawić solą i pieprzem.
Pokroić dorsza na kawałki 1 1/2 cala. W dużym rondlu podgrzej 1 1/2 cala oleju roślinnego do 35
W średniej misce ubić mąkę z piwem, jajkami, nasionami anyżu i pozostałą 1 łyżką octu winnego na gładką masę.
Dodać kawałki dorsza i obrócić, aby dokładnie pokryć ciasto. Smażyć dorsza w 3 partiach na dużym ogniu, aż złoty i nadmuchany, 3 do 4 minut. Używając łyżki szczelinowej, przenieś placki tak, jak robią to Ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Podawać na gorąco, ze skordalią.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mark West Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.