Solone Lassi (Lhassi) z kminkiem i miętą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu indyjskich przepisów, więc spróbuj solonego Lassi (Lhassi) z kminkiem i miętą. Ten przepis służy 8. Ten napój ma 71 kalorii, 7G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jest przyniesiony przez Chow. Udaj się do sklepu i odbierz liście mięty, wodę, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 53%. Spróbuj Solone Lassi (Lhassi) z kminkiem i miętą, Solone Miętowe Lassi, oraz Solone Miętowe Lassi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść wszystkie składniki w blenderze i zmiksuj na gładką masę. Jeśli nie podajesz natychmiast, przechowywać w lodówce w hermetycznym pojemniku przez okres do 4 dni.Do serwowania: napełnij szklankę lodem.
Dodaj 5 uncji lassi, top z 3 uncji wody gazowanej, i mieszać delikatnie połączyć.
Dekoruj nasionami kminku i czarną solą, jeśli używasz.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
![Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner]()
Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner
Kwieciste, delikatne owoce limonki, jabłka i sosny jabłko z nutą ziół, przypraw i drożdży, miękkie w pierwszym smaku, pomimo żywej kwasowości, a następnie proste, świeże na podniebieniu, sypkie owoce, niuanse mineralne, dobra struktura i równowaga, średnie ciało i drobne minerały w pikantnym wykończeniu.Idealny towarzysz wielu przystawek, takich jak wędzony pstrąg, szynka, zimne warzywa, tapas, czy świeży marynowany kozi ser z ziołami; również bardzo dobry z grillem rybnym, owocami morza lub pieczonym kurczakiem.