Solone Karmelowe Ciasto Bananowe

Solone Karmelowe Ciasto Bananowe
Solony karmelowy placek bananowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 677 kalorii, 7G białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 173 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz wafle waniliowe, jajka, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Solone Karmelowe Ciasto Bananowe, Budyń bananowy z solonym sosem karmelowym, oraz Solony Karmelowo-Bananowy Budyń Chlebowy.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Włóż wafle waniliowe do robota kuchennego i pulsuj, aż ciastka zostaną drobno zmiażdżone. Rezerwa 1/2 szklanki do warstwy i do góry ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Waniliowe Ciasteczka WafloweWaniliowe Ciasteczka Waflowe
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Wlać pozostałe okruchy w 9-calowy talerz ciasto.
5
Na wierzch wlać roztopione masło i łyżką lub dłońmi połączyć składniki. Naciśnij mieszaninę na dole i w górę po bokach i na wardze talerza ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
6
Piec, aż lekko rumiane, 10 do 12 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć do stojaka z drutu i całkowicie schłodzić, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
8
Banany obrać i pokroić w plasterki, dodając je do miski. Sól wymieszać z sosem karmelowym i wrzucić plastry banana z solonym karmelem. Ułóż kilka plastrów banana równomiernie na dnie skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
BananBanan
KarmelKarmel
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Połowę ciepłego budyniu waniliowego rozłożyć na bananach, na wierzch dodać jeszcze pokruszone wafle waniliowe (zastrzegając trochę do dekoracji) i więcej bananów pokrytych karmelem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Waniliowe Ciasteczka WafloweWaniliowe Ciasteczka Waflowe
BananBanan
KarmelKarmel
WaniliaWanilia
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
10
Rozłóż pozostały budyń waniliowy na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
11
W dużej misce ubijamy śmietanę, aż uformują się sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Dodaj ekstrakt migdałowy i cukier i ubijaj, aż uformują się szczyty. Upewnij się, że nie przegotujesz, bo krem stanie się grudkowaty i maślany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
MasłoMasło
KremKrem
CukierCukier
13
Rozłóż bitą śmietanę na cieście. Tuż przed podaniem udekoruj karmelowym wirem i resztą pokruszonych wafli waniliowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Waniliowe Ciasteczka WafloweWaniliowe Ciasteczka Waflowe
Bita śmietanaBita śmietana
KarmelKarmel
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
14
Połącz cukier i 1/3 szklanki wody w rondlu o średnim ciężkim dnie. To jedyny raz, kiedy możesz wymieszać cukier. Jeśli mieszasz go podczas gotowania, zamienia się w rock candy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
15
Umieść rondel na średnim lub małym ogniu, aż cukry zaczną się rozpuszczać, 5 do 10 minut. Następnie włączyć ogień do średniej wysokości i gotować, aż cukier zacznie karmelizować, 5 do 7 protokół. Nie mieszać, gdy to się dzieje. Musisz uważać na garnek, ponieważ szybko przechodzi z karmelu do przypalonego. I bądź ostrożny, mieszanina jest bardzo gorąca!
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
GarnekGarnek
16
Wyłącz ogrzewanie i odsuń się, aby uniknąć rozpryskiwania. Powoli dodawać śmietanę. Nie panikuj-krem będzie gwałtownie bąbelkować, a karmel zestali się. Po prostu daj mu więcej czasu na upłynnienie-zaufaj mi!
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
KremKrem
17
Dusić na małym ogniu, ciągle mieszając, aż karmel rozpuści się i sos będzie gładki, około 2 minut. Pozostaw sos do ostygnięcia do temperatury pokojowej, co najmniej 4 godziny. Zagęści się w miarę siedzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
SOSSOS
18
3 filiżanki.
19
W misce, ubić razem cukier i mąkę, aż wszystkie grudki znikną. Gdy będzie drobny proszek, ubić żółtka i całe jajka i kontynuować ubijanie, aż powstanie gładka pasta. Powoli ubijaj w 1 szklance mleka, a po włączeniu dodaj pozostały 1 szklankę mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
żółtko Jajażółtko Jaja
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
20
Przenieść mieszaninę do rondla i gotować na średnim ogniu, stale ubijając, aż osiągnie grubość schłodzonego budyniu, 10 do 15 minut. (
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
21
Mieszanka po prostu zacznie bąbelkować i będzie wystarczająco gruba, aby utrzymać miękkie szczyty, gdy trzepaczka zostanie podniesiona.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
22
Zdjąć z ognia i wymieszać wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn