Solone garnki karmelowe de Crème
Solone garnki karmelowe de Crème to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 8 i kosztuje 94 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 366 kalorii, 4G białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka żółtek, sól morska płatki, brązowy cukier, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Solone garnki karmelowe de Crème, Solone garnki karmelowe de Creme, oraz Solone garnki karmelowe de Creme dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 163°.
Umieść osiem 1/2-cup (4-uncji) puchary żaroodporne, kubki budyniu, lub ramekins w dużej patelni do pieczenia.
W dużym ciężkim rondlu roztopić masło na średnim ogniu.
Ubij brązowy cukier i sól koszerną. Używając końcówki małego ostrego noża, zeskrobać nasiona wanilii z fasoli, dodać do mieszaniny masła i wrzucić fasolę. Mieszać przez około 5 minut, lub aż mieszanina ma konsystencję grubego piasku i nabiera orzechowego, karmelowego zapachu.
Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i stopniowo ubijać śmietanę. Mieszanina będzie energicznie bąbelkować i będzie chwytać po dodaniu kremu.
Ubijać przez około 5 minut lub aż utwardzone kawałki cukru rozpuszczą się i mieszanina zacznie się gotować.
Zdjąć patelnię z ognia i ubić w mleku.
W dużej misce wymieszaj żółtka, aby zmiksować. Stopniowo ubijaj ciepłą mieszankę karmelową. Przecedzić krem przez sito o drobnych oczkach do 4-szklankowej miarki płynu lub miski z wylewką.
Wlać krem do kubków, dzieląc go równo. Przykryj patelnię folią aluminiową, pozostawiając jeden narożnik odkryty.
Umieść patelnię w piekarniku i ostrożnie wlej do patelni wystarczającą ilość gorącej wody, aby dostać się do połowy boków filiżanek, a następnie przykryj otwarty róg folią.
Piec krem przez około 50 minut, lub do momentu, gdy są one po prostu ustawione na brzegach, ale nadal lekko Potrząsać, gdy kubki są delikatnie wstrząśnięte. (Bądź bardzo ostrożny, aby uniknąć pary podczas odkrywania patelni.)
Wyjąć kubki z patelni i przenieść do stojaka z drutu do ostygnięcia, około 1 godziny. Przykryj każdą filiżankę folią i przechowuj w lodówce do schłodzenia, co najmniej 4 godziny lub do 2 dni.
Posypać szczyptą soli morskiej na każdym garnku de crème i podawać schłodzone.
Pots de crème można przechowywać w lodówce do 2 dni.
Kucharze używają różnych soli do różnych celów. "Sole wykończeniowe" nie są do gotowania; raczej mają na celu smak i dodać trochę tekstury do jedzenia, gdy go serwujesz. Mam słabość do soli Maldon, wydobywanej z morza w pobliżu Essex w Wielkiej Brytanii. Ma nieskazitelny biały kolor i bardzo chrupiące płatki.