Solenie i palenie indyka Dziękczynienia

Solenie i palenie indyka Dziękczynienia
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać solenie i palenie indyka Święto Dziękczynienia spróbować. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 781 kalorii, 86g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Na 4,11 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oregano, indyka, papryki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać cytryny można śledzić to danie główne z Arbuz, lemoniada i jagodowe lody jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Solenie indyka z sosem sojowym, Serowe nuggetsy z indyka z frytkami do palenia, oraz Solanka z indyka jabłkowego i ziołowego (z samouczkiem krok po kroku do solenia) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umyć indyka wewnątrz i na zewnątrz i dobrze wysuszyć ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
2
Połącz wszystkie składniki solanki w dużym garnku i mieszaj, aż sól się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Umieść indyka w pojemniku, który pozwoli mu pozostać zanurzonym w solance, dobrze do tego służy głęboki garnek do zupy lub wiadro do żywności i wlej solankę.Przykryć indyka i przechowywać w lodówce 24-36 godzin. (Wskazówka: umieść indyka w dużej izolowanej chłodnicy z lodem i zaoszczędź miejsce w lodówce.) Gdy jesteś gotowy do rozpoczęcia palenia indyka, wyjmij go z solanki, spłucz wewnątrz i na zewnątrz świeżą wodą i dobrze osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Umieść soloną pierś indyka na stojaku z drutu w patelni, która zmieści się w palaczu lub barbecue.In małą miskę, połączyć składniki rub i wcierać wewnątrz i na zewnątrz indyka z przyprawionej pasty. Wrzucić mieszankę przypraw w misce i wypełnić obie wnęki luźno.Kratownicę solonego indyka, zabezpieczając otwory szaszłykami lub igłą i nitką, i umieść termometr do mięsa w najgrubszej części ciała uda.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Włożyć indyka do palnika 400 stopni F lub grilla na około 30 minut. (Jeśli palacz nie jest tak gorący, umieść go na najwyższym możliwym poziomie.) Obniżyć temperaturę do 240-260 stopni F i utrzymać tę temperaturę przez cały czas palenia. Gotować przez około 30 minut na funt, lub aż termometr mięsa czyta 165 stopni F około 6-7 godzin dla indyka 12-15 Funt.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
6
Wyjmij indyka z palacza po zakończeniu i odstaw na 20 minut przed rzeźbieniem, aby zapewnić wilgotnego i aromatycznego ptaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
TrudnośćEkspert
Gotowe W31 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia52
Magazyn