Sole meunière
Jeśli masz w pobliżu 12 minut spędzić w kuchni, Sole meunière może być ogromny lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 289 kalorii, 1G białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga gładzicy, mąki, oleju słonecznikowego i kapara. 84 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubiło tę przystawkę. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sole Meuniere, Sole Meunière, oraz Sole Meunière.
Instrukcje
Sprawdź rybę pod kątem małych kości i wyciągnij je pęsetą. W dużej płytkiej misce doprawić mąkę odrobiną soli i czarnego pieprzu. Rybę wrzucić do mąki, dobrze zalać i otrząsnąć nadmiar.
Rozgrzać olej na dużej patelni.
Dodać rybę i gotować, od strony skórki w dół, przez 2 min. Użyj plasterka ryby lub dużej szpatułki, aby obrócić, a następnie gotować drugą stronę przez 1-2 min, aż złoty.
Rybę wyjąć na rozgrzany talerz, a następnie doprawić. Wytrzyj patelnię papierem kuchennym. Odstawić patelnię do ognia, następnie dodać masło.
Ciepło, aż topi się i zaczyna się jasnobrązowy, a następnie wymieszać sok z cytryny i kapary, jeśli używasz. Zawirować na patelni przez kilka sekund, powrót ryby do patelni i łyżką na wszelkie soki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Podeszwa świetnie współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.