SOLE MEUNIERE
Need a pescatariańskie danie główne? SOLE MEUNIERE może być super przepis spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 114g białka, 110 g tłuszczu, oraz w sumie 1479 kalorii. Na 19,33 zł / porcja, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka garści pietruszki, sola, sól i pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sole Meunière, Sole à la Meunière, oraz Sole Meunière dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń czarną skórę z podeszwy, a następnie odetnij ogon i głowę. Odmierz masło. Natkę pietruszki drobno posiekać. Przyprawić rybę solą i pieprzem i lekko zalać mąką.
Umieść 1/4 szklanki świeżego masła na patelni na umiarkowanym ogniu, a gdy gorące dodaj rybę-gotuj 2 minuty z każdej strony.
Umieść pietruszkę w ręczniku do herbaty - zwilż ręcznik do herbaty i usuń nadmiar wilgoci.
Solę (po filetowaniu) układamy na półmisku.
Posypać zwilżoną natką pietruszki.
Dodaj resztę masła i sok z cytryny na patelnię.
Podgrzać, aż tylko rumiane i wlać na rybę.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Anne Amie Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Anne Amie Pinot Gris]()
Anne Amie Pinot Gris
Aromaty cytryny, mandarynki, kwiatu lipy, kwiatu pomarańczy. Smak owoców pestkowych, chrupiących jabłek, azjatyckiej gruszki, kardamonu. Wykończenie ma suchą, długą, mineralność.Sugerowane połączenia pokarmowe: pieczony kurczak, małże, sery, grillowana kabaczka.