Sole Meunière

Sole Meunière
Sole Meunière jest Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 142 kalorie, 1G białka, oraz 12g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, sól, cytrynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sole Meunière, Sole à la Meunière, oraz Sole Meunière dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Opłukać cytrynę i małym, ostrym nożem, odciąć i wyrzucić skórkę i białą błonę. Cienko pokroić cytrynę w poprzek, odrzucając nasiona i końce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2
Spłucz podeszwę i osusz. Jeśli filety są dłuższe niż 6 lub 7 cali, przeciąć na pół w poprzek, więc będą mniej podatne na złamanie po ich przekręceniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolaSola
3
Każdy filet posypać lekko solą. Obsypać ze wszystkich stron mąką, wytrząsnąć nadmiar i ułożyć kawałki obok siebie na arkuszu folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
4
W 12-do 14-calowej patelni na dużym ogniu, stopić 2 łyżki masła; gdy gorące, położyć tyle kawałków, ile będzie pasować obok siebie na patelni bez tłoczenia i gotować, aż rumiane na dnie, 1 1/2 do 2 protokół. Obróć szeroką, elastyczną metalową szpatułką i brązową pozostałą stroną, 1 do 2 minut dłużej(jeśli masło zacznie się palić, zmniejsz ciepło do średnio wysokiego). Za pomocą szpatułki przełożyć filety na talerz żaroodporny, układając kawałki obok siebie i ogrzewając w piekarniku 200. Rozpuścić 1 łyżkę masła na patelni; powtórzyć krok, aby ugotować Pozostałe filety, przenieść na talerz i ogrzać w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z SoliFilety Z Soli
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Papierowym ręcznikiem wytrzyj patelnię do czysta i wróć do wysokiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodać 1 do 2 łyżek masła i kapary; mieszać, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
7
Dodać sok z cytryny, zdjąć z ognia i wymieszać około 3 łyżki natki pietruszki. Natychmiast zeskrobać mieszaninę masła na gorących filetach rybnych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
8
Udekorować plasterkami cytryny i pozostałą natką pietruszki i obficie posypać pieprzem. Szpatułką przełożyć filety na talerze. Doprawić do smaku większą ilością soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Magazyn