Sola z masłem Grejpfrutowo-tymiankowym
Sola z masłem Grejpfrutowo-tymiankowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 376 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.78 za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz oliwę z oliwek, sól, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ocet ryżowy, możesz śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sola Z Sałatką Z Kopru Włoskiego, Rukoli I Grejpfrutów, Pieczona Podeszwa Z Musztardą I Tymiankiem, oraz Pistacjowo-chrupiąca Sola Petrale z sałatką grejpfrut-awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zetrzeć skórkę z 1 grejpfruta, aby uzyskać 1/2 łyżeczki; odstawić. Grejpfruta obrać i odstawić. Sok pozostały grejpfrut zrobić 1/4 szklanki soku; odstawić.
Rozgrzać olej i 1 łyżka masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Filety posypać solą i pieprzem. Gotować w partiach, dodając więcej oleju, jeśli to konieczne, 2 minuty z każdej strony lub do czasu zakończenia.
Przełożyć na talerz, przykryć i ogrzać.
Połącz zarezerwowany sok grejpfrutowy, Wino i kolejne 3 składniki. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i gotować, aż zmniejszy się do około 1/4 szklanki.
Zdjąć z ognia; ubić w 6 łyżkach masła. Wymieszać w zarezerwowanych fragmentach grejpfruta i skórce. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Filety podawać z masłem Grejpfrutowo-tymiankowym.
Połączenie win: Fum Blanc, Sauvignon Blanc lub chrupiący Chardonnay uzupełni wszelkie dania z owoców cytrusowych (być może podawane z miotaną zieloną sałatką i chrupiącym francuskim chlebem) na lekką, orzeźwiającą kolację.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to motłoch Pinot Gris. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.