Sola smażona z łodygą Chard-Sałatka Prosciutto
Sola smażona z łodygą Chard-Sałatka Prosciutto to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.9 za porcję. Jedna porcja zawiera 435 kalorii, 27g białka, oraz 30 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz chard, sole, prosciutto di san daniele, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 76%. Podobne przepisy to Posmakuj swojej soli-smażonej i pikantnej!, Sola smażona z rumianym masłem i kaparami, oraz Sałatka z ogolonej łodygi brokułów z limonką.
Instrukcje
Oczyść dwie wiązki czerwonego chard (liście usunięte do innych zastosowań). Łodygi Trim na ciętym końcu do 6 cali długości.
Przynieś jedną kwartę wody do wrzenia i skonfiguruj lodową kąpiel. Łodygi gotować przez 3 do 4 minut we wrzącej wodzie do miękkości i wstrząsnąć w lodowatej wodzie.
Pokroić w 1/4 cala julienne i umieścić w misce. W 8-calowej patelni nieprzywierającej rozgrzej oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia,aż do palenia. Filety z soli wymieszać z przyprawioną mąką i ułożyć na patelni. Gotować z jednej strony, aż złoty kolor będzie brązowy, o dwie minuty. Obróć i gotować 30 więcej sekund po drugiej stronie.
Na patelnię dodać łodyżki boczku i doprawić solą i pieprzem.
Dodaj prosciutto, skórka pomarańczowa, cynamon, oliwa z oliwek i czerwona cebula i wrzucić do herbu, o 30 sekund. Splash z jednej łyżki soku pomarańczowego i wrzucić ponownie. Doprawić solą i pieprzem i podzielić na cztery talerze.
Umieść jeden filet z podeszwy na każdym talerzu i podawaj.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Loveblock Pinot Gris z oceną 4.6 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
![Loveblock Pinot Gris]()
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.