Sola Cytrynowa Smażona Na Patelni

Sola Cytrynowa Smażona Na Patelni
Sola z Pan-Seared Lemon może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 269 kalorii. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 3,82 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz kapary, mąkę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bakłażan zapiekany z sosem maślanym, Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, oraz Biała ryba z małż, pędów kapusty i śmietany dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę ułożyć na talerzu. Podeszwę doprawić solą, a następnie zalać mąką, wstrząsając, aby usunąć nadmiar; odstawić. Rozpuścić 1 łyżkę masła na dużej patelni na średnim ogniu. Pokrój cytrynę na 12 cienkich kółek i dodaj je do patelni. Gotować, aż cytryna jest lekko rumiane, o 2 protokół. Push cytryny na stronie patelni i dodać podeszwę. (Może być konieczne gotowanie go partiami.) Gotować, aż podeszwa będzie w całym tym samym kolorze i płatki łatwo, o 2 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CytrynaCytryna
SólSól
SolaSola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj pozostałe masło i kapary na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
KaparyKapary
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Zdjąć z ognia i przechylić patelnię wirować masło, aż się roztopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przenieść podeszwę i cytrynę do poszczególnych talerzy i łyżką kapary i masło na wierzchu. Wskazówka: jeśli dorsz nie jest dostępny, możesz zastąpić inną delikatną białą rybę o łagodnym smaku, taką jak dorsz, czerwony Lucjan lub tilapia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lucjan CzerwonyLucjan Czerwony
Biała RybaBiała Ryba
TilapiaTilapia
MasłoMasło
KaparyKapary
CytrynaCytryna
SolaSola
DorszDorsz

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn