Soczysty pieczony indyk z Herbes de Provence
Soczysty pieczony indyk z Herbes de Provence może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 12 i kosztuje $2.05 za porcję. Jedna porcja zawiera 553 kalorie, 70g białka, oraz 22g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka soku jabłkowego, cebuli, indyka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Herbes de Provence, Herbes de Provence, oraz Kurczak Herbes De Provence dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń podroby z obu ubytków indyka i spłucz wewnątrz i na zewnątrz. Rozluźnić skórę piersi indyka i umieścić 2 łyżki masła i 4 do 6 liści szałwii pod skórą każdej piersi. Doprawić indyka wewnątrz i na zewnątrz ziołami prowansalskimi, solą morską i pieprzem.
Cebulę, jabłko, seler i pozostałe liście szałwii umieścić w jamie indyka i na dnie ciężkiej patelni do pieczenia jako stojak na indyka.
Wlać wino i sok jabłkowy na patelnię.
Umieścić indyka na patelni.
Przykryj pierś folią, pozostawiając nogi odsłonięte. Piecz w temperaturze 400 przez 1 godzinę 30 minut.
Usunąć folię. Piecz jeszcze 1 godzinę, fastrygując co 20 minut kapiącymi patelniami, aż do momentu, gdy mały nóż zostanie włożony w najgrubszą część uda lub termometr natychmiastowo odczytany zarejestruje 165, gdy włożony zostanie w najgrubszą część uda.
Wyjąć indyka z piekarnika; ponownie podlać. Pozostawić na 30 do 45 minut przed rzeźbieniem. Turcja będzie nadal gotować kolejne 5 do 10 stopni.
Podawać z sosem z indyka, w razie potrzeby.