Soczysty kurczak brzoskwiniowo-balsamiczny

Jeśli chcesz dodać do swojej kolekcji więcej przepisów bezglutenowych, kurczak Saucy Peach-Balsamic może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 25 g białka, 9 g tłuszczu i łącznie 268 kalorii. Za 1,47 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób. Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka octu balsamicznego, estragonu, soli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 39% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj patelnię z kurczakiem z balsamiczną brzoskwinią, kurczaka z balsamiczną bazylią i brzoskwiniami oraz grillowany kurczak z brzoskwiniowymi balsamiami.
Instrukcje
Posyp kurczaka solą i pieprzem. Na dużej patelni podsmaż kurczaka z obu stron na maśle.
Zdjąć z patelni i trzymać w cieple.
Dodaj bulion i sherry na patelnię, mieszając, aby poluzować przyrumienione kawałki z patelni. Wymieszać z konfiturą, czosnkiem i estragonem. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Wymieszaj ocet. Wróć kurczaka na patelnię; przykryj i gotuj na średnim ogniu przez 8-10 minut lub do momentu, gdy termometr wskaże 165°.