Soczysty Ajerkoniak
Soczysty ajerkoniak może być tylko napojem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 171 kalorii. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę, jajka, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 15%. Podobne przepisy to Ajerkoniak czekoladowy chleb z brązowym masłem ajerkoniak glazura, Budyń rogalikowy z karmelowym syropem z Ajerkoniaku, oraz Czekoladowe babeczki z ajerkoniakiem z lukrem z serem ażurowym.
Instrukcje
W ciężkim rondlu połącz jajka, biały cukier i sól; stopniowo mieszaj z mlekiem. Stale mieszając, gotować przez 10 do 15 minut na średnim ogniu, aż mieszanina pokryje metalową łyżkę.
Wyjąć z ognia i wymieszać 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego.
Umieść rondel na lodowatej wodzie, aż krem ostygnie, a następnie przechowywać w lodówce, aż ostygnie.
W schłodzonej misce połącz śmietanę, cukier cukierniczy i 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego. Beat aż sztywne szczyty tworzą. Wymieszać z rumem i żółtym barwnikiem spożywczym. Złóż bitą śmietanę do schłodzonego kremu.
Wlać do miski i posypać gałką muszkatołową.