Soczyste kiełki i pomarańcze
Potrzebujesz bezglutenowego i laktoowowegetariańskiego dania dodatkowego ? Saucy Sprouts and Oranges może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 116 kalorii . Za 87 centów za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka skrobi kukurydzianej, pomarańczy, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 58% , co jest solidne. Wołowina z pomarańczami i przyprawami , Saucy Hot and Sweet Crockpot Meatballs i Oranges & Pomegranates In Kaffir Lime Syrup są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Drobno zetrzyj skórkę z jednej pomarańczy; odłóż ją na bok.
Przekrój pomarańczę na pół i wyciśnij sok do miarki o pojemności 1 szklanki.
Dodaj tyle wody, aby odmierzyć 1/2 szklanki; odstaw. Obierz i usuń białe błony z pozostałych pomarańczy; pokrój je i odstaw.
W dużym rondlu zagotuj 1 cal wody i brukselkę. Przykryj i gotuj przez 8-10 minut lub do momentu, aż będą chrupiące i miękkie.
Tymczasem w małym rondelku rozpuść masło.
Ubij mąkę kukurydzianą i odłożoną mieszankę soku pomarańczowego do uzyskania gładkiej konsystencji; dodaj do masła. Wymieszaj z musztardą i przyprawą pięciu smaków. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu; gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do momentu zgęstnienia i powstania bąbelków.
Odcedź kiełki, delikatnie wmieszaj cząstki pomarańczy.
Przełożyć do miski i polać sosem.
Posyp migdałami i startą skórką pomarańczową.