Soczyste grillowane żeberka
Saucy Barbecued Spareribs to danie główne bezglutenowe . Ten przepis daje 2 porcje po 1401 kalorii , 54 g białka i 92 g tłuszczu każda. Za 3,9 dolara za porcję ten przepis pokrywa 46% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga pieprzu, sosu pieprzowego, ząbka czosnku i soku pomarańczowego. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w sedno. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 55 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Wypróbuj Cornmeal and Green Peppercorn Crusted Spareribs , Cranberry and Orange Juice Spareribs i Grilled Spareribs With Birmingham Bbq Sauce , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Pokrój żeberka na kawałki wielkości porcji. Wyłóż folią naczynie do pieczenia o wymiarach 11 cali x 7 cali; natłuść folię.
Ułóż żeberka mięsem do góry w przygotowanej patelni.
Piec bez przykrycia przez 1 godzinę w temperaturze 350°; odcedzić.
Tymczasem w rondlu zagotuj pozostałe składniki. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 15 minut. Wyrzuć goździki. Polej żeberka sosem.
Piec bez przykrycia przez kolejne 40–45 minut lub do momentu, aż żeberka będą miękkie, kilkakrotnie polewając sosem.
Podawać z pozostałym sosem.