Soczyste Ciasto Cytrynowe Bezowe
Soczysta Beza Lemon Pie może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 284 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz brązowy cukier, białka, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest dobre. Spróbuj Soczysty Cytrynowy Placek Bezowy, Cytrynowy placek bezowy, opowieści rodzinne i samouczek bezy, oraz Soczyste Ciasto Cytrynowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°. Spray 9-calowy szklany talerz ciasto z gotowania sprayu (bez mąki).
W robocie kuchennym umieść płatki. Przykryć; przetworzyć do zgniecenia.
Dodać pozostałe składniki skórki. Przykryć; przetworzyć do kruchości. Naciśnij mieszaninę do płytki ciasta, zaczynając od środka i naciskając bok.
Piec 15 minut lub do złotego koloru. Chłodzić całkowicie na stojaku chłodzącym.
W rondlu 3-quart ubij żółtka, wodę, 1 szklankę cukru granulowanego, sok z cytryny i skrobię kukurydzianą z trzepaczką do dobrze wymieszanej. Gotować na dużym ogniu, stale mieszając trzepaczką, aż zgęstnieje.
Usuń z ognia; mieszać w ghee aż włączone.
Wlać nadzienie do skorupy.
W średniej misce, ubij białka z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki cukru granulowanego, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Łyżka bezy na gorące nadzienie, rozprzestrzeniając się na krawędzie w celu uszczelnienia.
Piec 15 minut lub aż beza będzie złoty kolor. Schłodzić na stojaku chłodzącym 30 minut. Przechowywać w lodówce 2 do 3 godzin przed podaniem.