Soczewica z winem-glazurowane zimowe warzywa

Soczewica z winem-glazurowane zimowe warzywa
Soczewica z Polewanymi winem zimowymi warzywami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 432 kalorie, 22g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz seler, oliwę z oliwek, soczewicę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Zima wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Szkliwione Zimowe Warzywa, Marsala-Glazurowane Zimowe Warzywa, oraz Czerwone wino Brasato z glazurowanymi warzywami korzeniowymi.

Instrukcje

1
Połączyć wodę, soczewicę, 1/2 łyżeczki soli i liść laurowy w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
SoczewicaSoczewica
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Usuń soczewicę z ognia i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
3
Rozgrzać oliwę z oliwek w średniej żeliwnej lub nieprzywierającej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj cebulę, seler, pasternak, marchew, i 1 1/2 łyżeczki estragonu, i smażyć 10 minut lub aż rumiane. Wymieszać 1/2 łyżeczki soli, koncentratu pomidorowego i czosnku; gotować 1 minutę. Wymieszać w winie, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 10 minut lub aż warzywa będą miękkie. Wymieszać z musztardą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
SelerSeler
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodać mieszaninę soczewicy i gotować 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
6
Zdjąć z ognia; wyrzucić liść laurowy i wymieszać z masłem, 1 1/2 łyżeczki estragonu i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia48
Magazyn