Soczewica z czerwonym winem i ziołami
Need a danie główne bezglutenowe i wegetariańskie? Soczewica z czerwonym winem i ziołami może być świetnym przepisem do wypróbowania. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 380 kalorii, 24g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, sól, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć creme fraiche można śledzić to danie główne z Ciasto Brzoskwiniowo-Kremowe Fraiche jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pikantna Jagnięcina i soczewica z ziołami, Czarna Soczewica Ze Świeżymi Ziołami, oraz Imbirowa soczewica z marchewką i świeżymi ziołami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu, przykryć soczewicę z 2 cale wody i doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą i dusić na umiarkowanym ogniu do miękkości, 40 minut.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej, głębokiej patelni.
Dodać czerwoną cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać soczewicę i wino i gotować na wolnym ogniu, aż wino zostanie wchłonięte, o 5 protokół.
Dodać szpinak i bulion i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż szpinak zwiędnie, o 5 protokół. Wymieszać z crme frache.
Dodaj mche, pietruszka i kolendra i gotować, aż ledwo zwiędły, o 2 protokół. Doprawić solą i pieprzem i podawać na ciepło.