Soczewica z bakłażanem i Garam Masala
Przepis soczewica z bakłażanem i Garam Masalan jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. To danie główne ma 325 kalorii, 13g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.02 za porcję. Mieszanka bakłażana, ryż basmati, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj garam masala, jak zrobić proszek garam masala w domu, Garam Masalan bakłażan Chipsy z kolendrą miętową Raita, oraz Garam Masala dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i Garam Masala; smażyć 3 minut lub aż cebula będzie miękka. Wymieszać w pomidorze, kurkuma, imbir, czosnek, i bakłażan; smażyć 7 minut lub aż bakłażan jest miękka.
Dodaj soczewicę, wodę, sól i liście laurowe na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut. Wymieszać z cukinią; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut lub aż cukinia jest miękka. Odrzuć liście laurowe.