Soczewica w jogurcie ziołowo-Rukolowym
Soczewica w jogurcie ziołowo-Rukolowym jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 137 kalorii, 10g białka, oraz 1g tłuszczu. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać dziecko rukola, jogurt, ogórek obrany, i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Makaron z soczewicą i rukolą, Zielona Soczewica Z Rukolą I Szparagami, oraz Dziki Łosoś Z Soczewicą I Rukolą.
Instrukcje
W średnim rondlu, przykryć soczewicę wodą i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 30 protokół.
Tymczasem doprowadzić średni rondel osolonej wody do wrzenia.
Dodać rukolę i blanszować przez 30 sekund.
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą. Wycisnąć nadmiar wody i przenieść rukolę do robota kuchennego.
Dodać natkę pietruszki, estragon i miętę i proces, aż drobno posiekane.
Przełożyć puree na durszlak i wycisnąć nadmiar płynu.
Przełożyć puree do dużej miski.
Jogurt, rozdrobniony ogórek i soczewicę wymieszać na puree z rukoli i doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć do małych miseczek i podawać.