Soczewica I Szpinak

Soczewica I Szpinak
Soczewica i szpinak to bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 162 kalorie. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. 336 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, soczewicę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Garnek soczewica + komosa ryżowa ze szpinakiem, Garnek soczewica + komosa ryżowa ze szpinakiem, oraz Soczewica szpinakowo-czosnkowa.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Podsmaż cebulę przez około 10 minut, aż zacznie się złocić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Dodać mielony czosnek i saute przez kolejną minutę lub tak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
4
Dodaj soczewicę i wodę do rondla. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Przykryć, obniżyć ciepło i gotować na wolnym ogniu około 35 minut, aż soczewica będzie miękka ( może to zająć mniej czasu, w zależności od wody i soczewicy).
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
5
W międzyczasie gotuj szpinak w kuchence mikrofalowej zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
6
Do rondla dodaj szpinak, sól i kminek. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż wszystko jest ogrzewane, o dziesięć minut. Zmielić w dużej ilości pieprzu i naciśnij w dodatkowym czosnku do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn