Soczewica I Szpinak
Soczewica i szpinak to bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 162 kalorie. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. 336 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, soczewicę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Garnek soczewica + komosa ryżowa ze szpinakiem, Garnek soczewica + komosa ryżowa ze szpinakiem, oraz Soczewica szpinakowo-czosnkowa.
Instrukcje
Rozgrzać olej w ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Podsmaż cebulę przez około 10 minut, aż zacznie się złocić.
Dodać mielony czosnek i saute przez kolejną minutę lub tak.
Dodaj soczewicę i wodę do rondla. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Przykryć, obniżyć ciepło i gotować na wolnym ogniu około 35 minut, aż soczewica będzie miękka ( może to zająć mniej czasu, w zależności od wody i soczewicy).
W międzyczasie gotuj szpinak w kuchence mikrofalowej zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Do rondla dodaj szpinak, sól i kminek. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż wszystko jest ogrzewane, o dziesięć minut. Zmielić w dużej ilości pieprzu i naciśnij w dodatkowym czosnku do smaku.