Soczewica i kalafior Rice Taco Filling
Przepis soczewica i kalafior ryż taco nadzienie może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 1 godzina i 5 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 134 kalorie, 9g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 7. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, obfity pieprz, łagodny chili w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Sałatka z kalafiora, ryżu i soczewicy, Wegańskie taco miski z Cilantro Lime kalafior ryż, oraz Turcja Taco miski z kalafiorem ryż posiłek Prep.
Instrukcje
Zdjąć z ognia i odstawić. Przygotuj "ryż" kalafiora, usuwając liście i dolną łodygę z kalafiora. Zetrzyj kalafior za pomocą tarki pudełkowej lub robota kuchennego, aby uzyskać kawałki wielkości ryżu. Aby użyć robota kuchennego, pokrój kalafior na ćwiartki, a następnie pokrój lub rozbij każdą ćwiartkę na kawałki. Przetwarzaj jedną czwartą na raz, pulsując i wyłączając, aż do zetarcia. Uważaj, aby nie przesadzić, bo będziesz miał pył kalafiora! Gdy kalafior jest starty, podgrzać bardzo dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż zacznie brązowieć.
Dodać kalafior i czosnek i saute 3-4 protokół.
Dodaj 1 łyżkę chili w proszku i kontynuować gotowanie, aż kalafior będzie miękki, o 4 Więcej minut.
Spuścić soczewicę dobrze i dodać je do patelni.
Dodaj pozostały chili w proszku i wszystkie pozostałe przyprawy. Gotować na średnim, aż do ogrzania i smaki są połączone.
Dodać sól do smaku. Sprawia, że około 7 filiżanek nadzienia. Aby służyć, umieść około 1/3 szklanki nadzienia w małej tortilli kukurydzianej i udekoruj sałatą, pomidorami i innymi nadzieniami, które lubisz.
Podawać z salsą. Pozostawić około 3 tortille na osobę. (Oto jak zrobić własne tortille.)
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Można spróbować Willamette Valley Vineyards cały klaster różowe Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.