Soczewica i brązowy ryż Pilaf
Need a bezglutenowe i bezmleczne przystawki? Soczewica i brązowy ryż pilaw może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 307 kalorii, 12g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pieprz, sos worcestershire, soczewica, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Cheat ' s soczewica & warzywa brązowy ryż Biryani (ft. Sunrice Rice & Soczewica) + Gratis, Pilaw Ryżowy Curry Z Czerwoną Soczewicą, oraz Brązowy ryż z soczewicą.
Instrukcje
Doprowadzić wodę do wrzenia w rondlu.
Dodaj soczewicę i ryż; wróć do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 25 minut lub aż ryż będzie miękki i ciecz jest prawie wchłaniany.
Wyjąć z ognia; odstawić 5 minut lub do wchłonięcia cieczy.
Płaszcz dużą patelnię nonstick sprayem do gotowania; dodać olej i umieścić na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i paprykę; smażyć 2 protokół lub do lekko rumiane.
Dodać grzyby i czosnek; smażyć 4 protokół lub do miękkości.
Dodaj warzywa i pozostałe składniki do soczewicy i ryżu.
Odstawić 15 minut na smaki do mieszania.