Sobrebarriga al Horno (kolumbijski stek pieczony)
Sobrebarrigan al Horno (kolumbijski styl pieczony stek z flanki) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 487 kalorii, 51g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 4,36 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich kolumbijskich przepisów ma 14 fanów. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz bułkę tartą, wodę, stek z flanki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Sobrebarrigan en Salsa Criolla (stek z flanki z kolumbijskim sosem kreolskim), Bistec A La Criolla (stek kreolski po Kolumbijsku), oraz Stek Po Azjatycku.
Instrukcje
W garnku umieść stek z boku, wodę, sos aliños sól i pieprz. Gotować na średnim ogniu przez około 2 godziny lub do czasu ugotowania mięsa.
Wyjąć wołowinę z garnka i odcedzić.
Umieścić wołowinę w misce, dodać piwo i odstawić na 15 minut. Rozgrzej piekarnik do 177°.
Ułożyć wołowinę na wysmarowanej blasze, ułożyć bułkę tartą i wstawić do piekarnika. Gotować przez około 20 do 25 minut.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Flora Springs Napa Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
![Flora Springs Napa Valley Merlot]()
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.