Soba z grillowanymi szparagami i przegrzebkami morskimi ze słodkim sosem Miso
Soba z grillowanymi szparagami i przegrzebkami morskimi ze słodkim sosem Miso to wegańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 367 kalorii, 10g białka, oraz 13g tłuszczu. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, sake, miso i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Miso-glazurowane przegrzebki z makaronem Soba, Miso pomarańczowe szkliwione przegrzebki z warzywnym makaronem soba, oraz Grillowany kurczak i makaron Soba z Miso Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce ubij cukier, sake, mirin i ocet ryżowy, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Dodaj białe miso, imbir i 1 łyżkę oleju i ubijaj, aż dobrze się połączą. Odstaw glazurę miso na bok.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia na dużym ogniu i gotować makaron do miękkości jeszcze Firmy, o 3 protokół.
Spuścić, wstrząsnąć pod zimną bieżącą wodą i ponownie spuścić.
Rozgrzej dobrze naoliwioną patelnię grillową na średnim ogniu.
Szparagi i przegrzebki posmarować całą lub większość pozostałych 3 łyżek oliwy i doprawić solą i pieprzem do smaku. Najpierw grilluj szparagi, aż będą miękkie, łącznie od 3 do 5 minut, tocząc je, aby równomiernie ogrzać. Każdą porcję makaronu podzielić na szparagi. Grill przegrzebki w tej samej patelni, aż gotowane przez i chrupiące z każdej strony, o 2 protokół na stronę. Podziel przegrzebki między porcje makaronu, i łyżka niektóre miso glazury nad każdym.
Podawać udekorowane tostami z orzechami włoskimi.
Aby tostować połówki orzecha włoskiego, umieść je na suchej patelni na średnim ogniu przez około 3 minuty, upewniając się, że potrząsasz patelnią, aby nie spalić kawałków.
Wyjąć z patelni i lekko ostudzić przed posiekaniem.
Od makaronu na co dzień: pyszne azjatyckie przepisy od Ramen po paluszki ryżowe Corinne Trang. Copyright © 2009 by Corinne Trang. Copyright © 2009 by Maura McEvoy. Wydane przez Kronika Książki.