Snøfrisk Profiteroles z żelem Truskawkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Snøfrisk Profiteroles z żelem Truskawkowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 510 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.72 za porcję. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka żelatyny, syrop truskawkowy, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Truskawkowo-Chardonnay Gelee, Riesling Gelée z truskawkową konserwą, oraz Czekoladowe Profiterole z lodami truskawkowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj gelée: wstępnie moczyć 2 arkusze żelatyny w zimnej wodzie przez 10 minut. Linia 8×8 naczynia do pieczenia lub płytkiej tacy jednostronnej z pergaminem. Zestaw aside.In średni rondel ustawiony na średnim ogniu doprowadza do wrzenia truskawki, wodę, cukier i wanilię.
Usunąć ciepło, dodać żelatynę, mieszając, aby połączyć. Odstawić mieszaninę do ostygnięcia, a następnie ostrożnie wlać do przygotowanej tacy. Popukać delikatnie w boki, aby uwolnić pęcherzyki powietrza.
Umieść tacę w lodówce, aby ustawić, na około godzinę.Uruchom nóż na krawędziach tacy. Odwróć go ostrożnie na deskę do krojenia. Obrać pergamin i pokroić gelée na 12 równych kawałków. Odstawić.Przygotuj lody: wstępnie namocz 6 pozostałych arkuszy żelatyny w zimnej wodzie przez 10 minut.
Odcedzić i przenieść do średniej miski. Doprowadzić 12 uncji wody do wrzenia, dodać cukier, glukoza, wanilia pod, nasiona anyżu, i filety z cytryny, niech strome o 10 protokół. Przecedzić mieszaninę do miski z nasączonymi arkuszami żelatyny, wyrzucić ciała stałe, następnie dodać śmietanę i "Snøfrisk" do miski.
Dobrze wymieszać z ręcznym blenderem. Przechowywać w lodówce co najmniej jedną godzinę.
Piekarnik rozgrzać do 425 stopni. Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem.
Masło i sól umieścić w rondlu z 3/4 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia i mieszać, aż masło się rozpuści. Zmniejszyć ogień do średniej i dodać mąkę. Mieszaj, aż mieszanina oderwie się od boków rondla i utworzy kulkę (około 30 sekund).
Wyjąć z ognia i ostudzić nieco (około 3-4 minut).
Dodawać jajka po kolei, dobrze ubijając po każdym. Miarka lub rury ciasto na blasze do pieczenia, co 12 kopce ciasto, które są 1 cala wysokości i 1-2 cali w poprzek (mniej więcej). Pozostaw 1 cal przestrzeni między kopcami.
Piec, aż nadmuchany i złoty (około 20-25 minut).
Wyjąć z piekarnika i przebić dno każdego profiterolu. Następnie zwróć je do piekarnika, otwórz drzwi i pozwól, aby profiteroles były chrupiące przez 3 minuty.
Wyjmij je z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.Złożyć deser: delikatnie pokroić każdy profiterol jest o połowę. Kanapka mała gałka lodów Snøfrisk i 2 lub 3 kawałki słomy między plastrami.
Podawać z kawałkiem gelée, kroplą syropu truskawkowego.
Dekoruj pistacjami i cukrem pudrem.