Smoky-Sweet BBQ wołowina krótkie żeberka

Smoky-Sweet BBQ wołowina krótkie żeberka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj Smoky-Sweet BBQ Beef Short żeberka. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.84 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 1266 kalorii, 42g białka, oraz 104g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz chipotle w sosie adobo, pieprz cayenne, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowane żeberka wołowe z dymiącym słodkim sosem Barbecue, Duszone żeberka wołowe z serową kaszą chrzanową i słodko-kwaśnym sosem Porter, oraz Żeberka Wołowe.

Instrukcje

1
Umieść wszystkie składniki z wyjątkiem żeberek w średniej misce i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Umieść żebra w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali i ułóż je w równej warstwie. Równomiernie pocierać mieszankę przypraw ze wszystkich stron żeber i przykryć naczynie folią aluminiową. (W tym momencie można natychmiast upiec żeberka, ale dla najlepszego smaku i tekstury, przechowywać w lodówce do 24 godzin.)
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku. (Jeśli przetarł żebra wcześniej, wyjąć je z lodówki i odstawić w temperaturze pokojowej, podczas gdy piekarnik jest ogrzewanie, co najmniej 20 minut.)
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
3
Dodaj pozostałe składniki, ubijaj, aby połączyć i gotuj na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i nadal gotować na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, aż smaki mają stopione i sos zmniejszył się do około 2 1/2 filiżanki, o 30 do 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Rozgrzać grill gazowy lub węglowy do medium (około 177° do 450 ° F).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Umieść żeberka na grillu i posmaruj je sosem. Przykryć grill i gotować, aż pojawią się znaczniki grill na dole żeber, o 5 protokół. Obróć żeberka, posmaruj sosem, przykryj i gotuj kolejne 5 minut. Flip i szczotkować co 5 minut, aż sos zgęstnieje i tworzą szkliwo i żeberka są podgrzewane przez, o 20 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Pozostały sos przełożyć do miski i podawać z żeberkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona

Składniki

2chipotle w sosie adobo, drobno posiekanechipotle w sosie adobo, drobno posiekane2kilogramy(2-to 2-1/2-inch-gruby) flanken-cut wołowina krótkie żeberka(2-to 2-1/2-inch-gruby) flanken-cut wołowina krótkie żeberka1(może być lub przeglądać)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2(może być lub przeglądać)1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania3(zima)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem1 pudełko Pillsbury z wstępnie zawiniętym ciastem31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejząbki czosnku, drobno posiekaneząbki czosnku, drobno posiekane11 funt cukinii,ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kminek mielonykminek mielony3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPłatki Crispix, rozdrobnionePłatki Crispix, rozdrobnione1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali3(zima)Sos WorcestershireSos Worcestershire596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana żółta cebuladrobno posiekana żółta cebula

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Robert Mondavi Napa Merlot
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia35
Magazyn