Smoky-Sweet BBQ wołowina krótkie żeberka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj Smoky-Sweet BBQ Beef Short żeberka. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.84 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 1266 kalorii, 42g białka, oraz 104g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz chipotle w sosie adobo, pieprz cayenne, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowane żeberka wołowe z dymiącym słodkim sosem Barbecue, Duszone żeberka wołowe z serową kaszą chrzanową i słodko-kwaśnym sosem Porter, oraz Żeberka Wołowe.
Instrukcje
Umieść wszystkie składniki z wyjątkiem żeberek w średniej misce i wymieszaj, aby połączyć.
Umieść żebra w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali i ułóż je w równej warstwie. Równomiernie pocierać mieszankę przypraw ze wszystkich stron żeber i przykryć naczynie folią aluminiową. (W tym momencie można natychmiast upiec żeberka, ale dla najlepszego smaku i tekstury, przechowywać w lodówce do 24 godzin.)
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku. (Jeśli przetarł żebra wcześniej, wyjąć je z lodówki i odstawić w temperaturze pokojowej, podczas gdy piekarnik jest ogrzewanie, co najmniej 20 minut.)
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 3 protokół.
Dodaj pozostałe składniki, ubijaj, aby połączyć i gotuj na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i nadal gotować na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, aż smaki mają stopione i sos zmniejszył się do około 2 1/2 filiżanki, o 30 do 40 protokół.
Rozgrzać grill gazowy lub węglowy do medium (około 177° do 450 ° F).
Umieść żeberka na grillu i posmaruj je sosem. Przykryć grill i gotować, aż pojawią się znaczniki grill na dole żeber, o 5 protokół. Obróć żeberka, posmaruj sosem, przykryj i gotuj kolejne 5 minut. Flip i szczotkować co 5 minut, aż sos zgęstnieje i tworzą szkliwo i żeberka są podgrzewane przez, o 20 minut w sumie.
Pozostały sos przełożyć do miski i podawać z żeberkami.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.