Smoked Whiskey Wings
Smoked Whiskey Wings to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 54g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 791 kalorii. Na 2,54 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać tylko sos, musztarda dijon, cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Whiskey Barbecue Pieczone Skrzydełka Z Kurczaka, Whisky Wędzony Łosoś Spread, oraz Skrzydełka Wędzone Nadziewane Żubrem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Za pomocą nożyc kuchennych lub bardzo ostrego noża przeciąć każde skrzydło na pół, aby oddzielić mieszkanie od bębna; odciąć i wyrzucić końcówkę Lub zachować ją na zapas. Kawałki dobrze umyć, osuszyć, obficie doprawić solą i pieprzem i odstawić do dużej torby zamrażarki.
W małym rondlu ubijamy sos z whiskey i cukrem i gotujemy na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Zdjąć sos z ognia i ubić musztardę. Całkowicie fajne.
Wlać mieszaninę do worka ze skrzydełkami z kurczaka, zamknąć worek i marynować w lodówce przez co najmniej 30 minut lub do nocy.
Przygotuj wędzarnię z nasączonymi wiórami drzewnymi i podgrzej do 121° (patrz notatki kucharza). Alternatywnie, przygotować grill węglowy (patrz notatki kucharza) lub grill gazowy (patrz notatki kucharza) do palenia i podgrzać go na średnim i małym ogniu.
Wyjmij skrzydła z marynaty i wyrzuć marynatę.
Umieść skrzydła w dużej, płytkiej aluminiowej patelni w jednej warstwie.
Umieść odkrytą patelnię w palniku i gotuj przez 2 godziny.
Wyjmij skrzydełka z palacza i podawaj z większą ilością sosu na boku, jeśli chcesz.
Jak przygotować palacza do palenia
Palacze są stworzone do palenia, ale istnieje szeroki zakres opcji od palaczy opalanych węglem drzewnym "bullet" po Ceramiczne duże zielone jajko. W każdym z nich musisz wybrać drewno, które będziesz palił, a ja polecam drzewa owocowe, ponieważ są łagodne w smaku, bogate w soki i generalnie mają mniej zanieczyszczeń; możesz wybierać spośród tego, co najłatwiej znaleźć w pobliżu: jabłko, wiśnia, winogrono i mój osobisty ulubiony, brzoskwinia. Moczyć zrębki na godzinę przed planujesz zapalić palacza. Rozpocząć węgiel drzewny w kominie węglowym, jak opisano powyżej.
Umieść węgle w dolnej trzeciej części palnika (palenisko). Na węgle rozsypać wstępnie nasączone wióry drzewne. Chcę, żebyś zrobił to, o czym możesz już nie wiedzieć, to włożyć patelnię z wodą na dno palacza. Patelnia na wodę nie jest wymogiem do gotowania grilla; to stylowy akcent, który lubię. Podoba mi się, ponieważ ma znaczącą zaletę: patelnia tworzy parną kąpiel wodną wewnątrz palacza, która pomaga utrzymać wilgotność mięsa, która znajduje się naturalnie w marmurkach (lub tłuszczu). Woda pomaga utrzymać wilgotną soczystą konsystencję mięsa i zapobiega jego wysychaniu. Aby skonfigurować patelnię na wodę, wystarczy napełnić patelnię o średnim ciężkim dnie (nie większą niż patelnia lasagne 13 na 9 cali) około połowy wody i umieścić ją na dnie palacza. Stojaki do grillowania (zwykle są dwa) mieszczą się nad patelnią. Zamknij pokrywę i monitoruj ogień, aż osiągnie żądaną temperaturę.Jak przygotować czajnik lub inny Grill węglowy do palenia
Weź około filiżanki swoich ulubionych wiórów (Lubię Drewno brzoskwiniowe, będąc z Gruzji) i moczyć je w wystarczającej ilości wody, aby pokryć je przez co najmniej godzinę lub, jeszcze lepiej, przez noc. Kiedy będziesz gotowy do gotowania, odsącz zrębki. Owiń je w folię aluminiową i uszczelnij krawędzie; najlepszym opisem tej techniki, jaki widziałem, jest zrobienie z niej "burrito"—paczki namoczonych i osuszonych wiórów drzewnych. Używając długiego drewnianego szpikulca lub widelca o ostrych zębach, wyłup kilka otworów w górnej części paczki. Odłóż paczkę na bok. Następnie przygotuj grill: na standardowym grillu w czajniku, przesuń węgiel na jedną stronę, pozostawiając zimny obszar do umieszczenia mięsa ("pośredni" obszar grzewczy, w którym mięso nie jest bezpośrednio nad płomieniem, ale nadal jest gotowane przez niego). Następnie umieść paczkę zrębków pod węglem drzewnym.
Umieść pokrywkę na czajniku i kontroluj poziom ciepła za pomocą otworów wentylacyjnych z grilla, otwierając je bardziej, aby schłodzić palacza i zamykając, aby go podnieść.Jak przygotować Grill gazowy do palenia
Większość modeli grilli gazowych ma dwa lub trzy palniki, które mogą być sterowane indywidualnie. Oto, co robisz: weź filiżankę swoich ulubionych wiórów (Lubię Drewno brzoskwiniowe, jak wspomniałem powyżej) i moczyć je w wystarczającej ilości wody, aby pokryć je przez co najmniej godzinę lub, jeszcze lepiej, przez noc. Kiedy będziesz gotowy do gotowania, odcedzić zrębki. Owiń je w folię aluminiową i uszczelnij krawędzie; najlepszym opisem tej techniki, jaki widziałem, jest zrobienie z niej "burrito"—paczki namoczonych i osuszonych wiórów drzewnych. Używając długiego drewnianego szpikulca lub widelca o ostrych zębach, wyłup kilka otworów w górnej części paczki. Odłóż paczkę na bok. (Zrób 2, Jeśli masz grill 3-palnikowy.) Na dwupalnikowym grillu gazowym zapal tylko jedną stronę; na urządzeniu trzypalnikowym zapal dwa palniki zewnętrzne, a środkowy pozostaw zimny.
Umieść paczkę zrębków na oświetlonej sekcji (lub sekcjach). Płomień będzie tlić mokre wióry, produkując dym do gotowania i smaku mięsa. Następnie umieścisz swoje mięso na nieoświetlonej części grilla gazowego i ugotujesz je na pośrednim ogniu. To wszystko. Nie martw się o boczne otwory wentylacyjne grilla i czyni je zamkniętymi szczelnymi; zrób wszystko, co w twojej mocy, aby je zamknąć, ale nie martw się; żaden z moich palaczy nie jest, co można nazwać "szczelnym" albo. I ciągle wygrywam pieniądze z jedzeniem.
Wydrukowano za zgodą Everyday grill przez Myron
Mixon with Kelly Alexander, © 2013 Ballantine Books
Mixon jest gwiazdą Destination America ' s BBQ Pitmasters. Pojawił się w The Today show, Good Morning America, Conan, the Tonight Show with Jay Leno, The Late, Late Show with Craig Ferguson i QVC.Kelly Alexander jest byłym redaktorem w magazynach Food & Wine i Saveur oraz współautorem Smokin ' with Myron
Mixon. Jej prace ukazywały się m.in. w New York Times, The New York Times Magazine, Gourmet i Newsweek. Wykłada również pisanie jedzenia na Duke University i jest absolwentką Northwestern ' s Medill School of Journalism.