Smitten Kitchen ' s Big Cluster Maple Granola
Smitten Kitchen ' s Big Cluster Maple Granola może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 403 kalorie. Ten przepis służy 7. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 528 fanów. Mieszanka oliwy z oliwek, mielonego cynamonu, syropu klonowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj smitten kitchen, smitten kitchen, oraz smitten kitchen dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni.
Połącz wszystkie składniki z wyjątkiem białka i suszonych owoców w dużej misce, podrzucając do płaszcza równomiernie.
Ubij białko w małej misce, aż będzie spienione. Wymieszać z mieszaniną granoli, rozprowadzając ją w całości.
Rozłóż go w jednej warstwie na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia.
Piec przez 45 do 55 minut. Mniej więcej w połowie czasu pieczenia użyj dużej szpatułki, aby ostrożnie obrócić odcinki granoli, rozbijając je w jak najmniejszym stopniu. Obróć patelnię, jeśli granola piecze się nierównomiernie. Gdy jest równomiernie rumiany i czuje się suchy w dotyku, przenieś patelnię z piekarnika do regału chłodzącego. Całkowicie fajne. Gdy będzie całkowicie chłodny, podziel granolę na dowolne wielkości klastrów.
Posypać suszonymi owocami.
Granola utrzymuje się w temperaturze pokojowej w hermetycznym pojemniku przez 2 tygodnie. Utrzymuje się jeszcze dłużej w zamrażarce, jeśli jesteś typem magazynującym.