smitten kitchen

smitten kitchen
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj smitten kitchen. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 111 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 85 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz liście mięty, marchew, jędrne dojrzałe mango i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to smitten kitchen, smitten kitchen, oraz smitten kitchen.

Instrukcje

1
Pieczona wieprzowina: umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 191°. umieść 1/2 cala wody w 13-na 9-calowej patelni do pieczenia i umieść metalowy stojak na górze patelni (stojak nie powinien dotykać wody).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń WieprzowaPieczeń Wieprzowa
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Usuń wieprzowinę z marynaty, zastrzegając marynaty, i zorganizować paski wieprzowe 1 cal od siebie na stojaku. Piec w piekarniku 15 minut.W międzyczasie, doprowadzić marynatę do wrzenia w rondlu 1-quart, a następnie gotować 1 minutę (marynata może wyglądać zsiadłe).
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
3
Zdjąć z ognia.
4
Posmaruj obie strony wieprzowiny marynatą i piecz jeszcze 10 minut. Obficie szczotkować obie strony wieprzowiny z marynatą ponownie i piec, fastrygowanie 2 lub 3 razy, 10 minut więcej. Polecam szczotkowanie go tyle razy, ile potrzeba, aby użyć marynaty; nie pożałujesz.Zwiększ temperaturę piekarnika do 204° i piecz wieprzowinę, aż paski będą mahoniowe i karmelizowane na krawędziach, 10 do 15 minut więcej (łopatka wieprzowa będzie potrzebowała najwięcej czasu, najmniej polędwicy; całkowity czas gotowania wyniesie około 50 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
Pieczeń WieprzowaPieczeń Wieprzowa
MarynataMarynata
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Przenieść do deski do krojenia i odstawić, luźno pokryte folią, 10 minut.Przygotuj dressing podczas pieczenia wieprzowiny: wszystkie składniki dressingu zmiksuj w blenderze, aż będą gładkie. (Patrz uwaga poniżej o alternatywnym opatrunku.) Gotować makaron i fasolę, podczas gdy wieprzowina kończy pieczenie: makaron moczyć w zimnej wodzie, aby przykryć, aż będzie giętki, około 15 minut, a następnie osuszyć w durszlaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
FasolaFasola
WodaWoda
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
DurszlakDurszlak
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Makaron przeciąć na pół nożycami kuchennymi.Fasolę gotować w garnku 5-do 6-quart wrzącej osolonej wody, odkrytej, aż będzie krucha, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
FasolaFasola
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Przenieś za pomocą skimmera lub łyżki szczelinowej do dużej miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie, rezerwując płyn do gotowania w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
SkimmerSkimmer
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
GarnekGarnek
8
Fasolę odcedzić i osuszyć.Powrót Bean gotowania płynu do wrzenia, a następnie gotować makaron, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż tylko miękkie, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
FasolaFasola
9
Odcedzić makaron w durszlaku i spłukać pod zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
1
Pokrój tyle wieprzowiny, ile chcesz do sałatki przez ziarno na plastry o grubości 1/4 cala. Wrzucić makaron z 1/4 szklanki dressing w misce. Wrzucić długą fasolę z 2 łyżkami sosu w innej misce. Ułóż wieprzowinę, makaron, fasolę i pozostałe składniki sałatki na dużym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
FasolaFasola
ZiarnaZiarna
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Mżawka z odrobiną opatrunku i podawać pozostały opatrunek z boku.Wiele uwag (aktualizacja 1/10/14): Polędwica wieprzowa: jak wspomniałem w 2007, zrobiliśmy to z polędwicy wieprzowej, a nie łopatka wieprzowa wezwał i nadal zrobić. Ponieważ czas gotowania jest stosunkowo krótki, a łopatka wieprzowa jest tak tłusta, martwiliśmy się, że tłuszcz po prostu przyzwyczajenie renderować w ilości czasu, że jego w piekarniku. Polędwiczka wieprzowa jest tu cudowna; już jest w paskach o szerokości od 2 do 3,5 cala, ale nawet lubię ją połowić wzdłuż na dwa paski, które można pokroić w małe medaliki, idealne do sałatki. W latach od dzielenia się tym przepisem (2011 być dokładne), USDA ma (ku uciesze kucharzy i restauratorów, który zawsze wolał go w ten sposób) zmniejszyła zalecaną wewnętrzną temperaturę gotowania wieprzowiny z 71° do145 i to znacznie poprawiło teksturę i smak polędwicy.Mięso vs. objętość warzyw: chociaż Im wszystko na posiłek warzywny centric, i naprawdę wolą mięso jako dodatek, a nie centralny, za każdym razem robię to, myślę, że przepis będzie korzystać z podwójnej wieprzowiny lub połowę warzyw. Może po prostu wieprzowina jest tak dobra, więc idzie szybko. Nawet jeśli nie podwojenie wieprzowiny, ilość ogórka i zielonej fasoli wydaje się szczególnie wysoka jak na sałatkę o tej wielkości. Dostosuj kwoty do oczekiwanych smaków (mięso-cięższe, mniej zielonej fasoli itp.).Opatrunek: jest w porządku, wiesz? Ale w latach, odkąd podzieliłem ten przepis, Ive wspólne inne danie z makaronem-mięso-warzywa, które ma sos, który Id wolą jako sos tutaj. Sos do zanurzania z tych zimnych makaronów z kurczaka z limonką orzechową (z sosem rybnym, brązowym cukrem, sokiem z limonki, czosnkiem i chiles) jest odważnie aromatyzowany i doskonale zrównoważony. Jeśli te składniki przemawiają do ciebie, spróbuj go tutaj jako dressing zamiast.Sól: skosztuj sosu hoisin-soy-sake przed dodaniem dodatkowej soli; może się okazać, że go nie potrzebujesz. (Znalazłem to nawet przy użyciu sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, i ID predicate to mówiąc, że prawdopodobnie już jak sól bardziej niż powinniśmy.) Summer rolls: jestem przekonany, że resztki z tej sałatki dadzą doskonałe letnie rolki, owinięte w 8-calowy papier ryżowy rounds.Do na wstępie: wieprzowina Niecierpiona, owinięta w folię i schłodzona, do 3 dni lub zamrożona, szczelnie owinięta w folię i umieszczona w szczelnie zamkniętej plastikowej torbie, do 1 miesiąca.Zobacz więcej: Randka, mięso, Zdjęcie, Sałatka, Wietnamski
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
SOSSOS
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Sos RybnySos Rybny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
WarzywaWarzywa
Sos SojowySos Sojowy
OgórekOgórek
MięsoMięso
MakaronyMakarony
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
Sos HoisinSos Hoisin
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
RolkaRolka
DaktyleDaktyle
WapnoWapno
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
SólSól
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Torby ZiplocTorby Ziploc
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
3
Zrób więcej: Link / Dodaj do Ulubionych / Pin / Drukuj / Email / 66 komentarzy
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia28
Magazyn