smitten kitchen

smitten kitchen
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj smitten kitchen. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 111 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 85 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz liście mięty, marchew, jędrne dojrzałe mango i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to smitten kitchen, smitten kitchen, oraz smitten kitchen.

Instrukcje

1
Pieczona wieprzowina: umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 191°. umieść 1/2 cala wody w 13-na 9-calowej patelni do pieczenia i umieść metalowy stojak na górze patelni (stojak nie powinien dotykać wody).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń WieprzowaPieczeń Wieprzowa
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Usuń wieprzowinę z marynaty, zastrzegając marynaty, i zorganizować paski wieprzowe 1 cal od siebie na stojaku. Piec w piekarniku 15 minut.W międzyczasie, doprowadzić marynatę do wrzenia w rondlu 1-quart, a następnie gotować 1 minutę (marynata może wyglądać zsiadłe).
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
3
Zdjąć z ognia.
4
Posmaruj obie strony wieprzowiny marynatą i piecz jeszcze 10 minut. Obficie szczotkować obie strony wieprzowiny z marynatą ponownie i piec, fastrygowanie 2 lub 3 razy, 10 minut więcej. Polecam szczotkowanie go tyle razy, ile potrzeba, aby użyć marynaty; nie pożałujesz.Zwiększ temperaturę piekarnika do 204° i piecz wieprzowinę, aż paski będą mahoniowe i karmelizowane na krawędziach, 10 do 15 minut więcej (łopatka wieprzowa będzie potrzebowała najwięcej czasu, najmniej polędwicy; całkowity czas gotowania wyniesie około 50 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
Pieczeń WieprzowaPieczeń Wieprzowa
MarynataMarynata
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Przenieść do deski do krojenia i odstawić, luźno pokryte folią, 10 minut.Przygotuj dressing podczas pieczenia wieprzowiny: wszystkie składniki dressingu zmiksuj w blenderze, aż będą gładkie. (Patrz uwaga poniżej o alternatywnym opatrunku.) Gotować makaron i fasolę, podczas gdy wieprzowina kończy pieczenie: makaron moczyć w zimnej wodzie, aby przykryć, aż będzie giętki, około 15 minut, a następnie osuszyć w durszlaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
FasolaFasola
WodaWoda
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
DurszlakDurszlak
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Makaron przeciąć na pół nożycami kuchennymi.Fasolę gotować w garnku 5-do 6-quart wrzącej osolonej wody, odkrytej, aż będzie krucha, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
FasolaFasola
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Przenieś za pomocą skimmera lub łyżki szczelinowej do dużej miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie, rezerwując płyn do gotowania w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
SkimmerSkimmer
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
GarnekGarnek
8
Fasolę odcedzić i osuszyć.Powrót Bean gotowania płynu do wrzenia, a następnie gotować makaron, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż tylko miękkie, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
FasolaFasola
9
Odcedzić makaron w durszlaku i spłukać pod zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
1
Pokrój tyle wieprzowiny, ile chcesz do sałatki przez ziarno na plastry o grubości 1/4 cala. Wrzucić makaron z 1/4 szklanki dressing w misce. Wrzucić długą fasolę z 2 łyżkami sosu w innej misce. Ułóż wieprzowinę, makaron, fasolę i pozostałe składniki sałatki na dużym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
FasolaFasola
ZiarnaZiarna
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Mżawka z odrobiną opatrunku i podawać pozostały opatrunek z boku.Wiele uwag (aktualizacja 1/10/14): Polędwica wieprzowa: jak wspomniałem w 2007, zrobiliśmy to z polędwicy wieprzowej, a nie łopatka wieprzowa wezwał i nadal zrobić. Ponieważ czas gotowania jest stosunkowo krótki, a łopatka wieprzowa jest tak tłusta, martwiliśmy się, że tłuszcz po prostu przyzwyczajenie renderować w ilości czasu, że jego w piekarniku. Polędwiczka wieprzowa jest tu cudowna; już jest w paskach o szerokości od 2 do 3,5 cala, ale nawet lubię ją połowić wzdłuż na dwa paski, które można pokroić w małe medaliki, idealne do sałatki. W latach od dzielenia się tym przepisem (2011 być dokładne), USDA ma (ku uciesze kucharzy i restauratorów, który zawsze wolał go w ten sposób) zmniejszyła zalecaną wewnętrzną temperaturę gotowania wieprzowiny z 71° do145 i to znacznie poprawiło teksturę i smak polędwicy.Mięso vs. objętość warzyw: chociaż Im wszystko na posiłek warzywny centric, i naprawdę wolą mięso jako dodatek, a nie centralny, za każdym razem robię to, myślę, że przepis będzie korzystać z podwójnej wieprzowiny lub połowę warzyw. Może po prostu wieprzowina jest tak dobra, więc idzie szybko. Nawet jeśli nie podwojenie wieprzowiny, ilość ogórka i zielonej fasoli wydaje się szczególnie wysoka jak na sałatkę o tej wielkości. Dostosuj kwoty do oczekiwanych smaków (mięso-cięższe, mniej zielonej fasoli itp.).Opatrunek: jest w porządku, wiesz? Ale w latach, odkąd podzieliłem ten przepis, Ive wspólne inne danie z makaronem-mięso-warzywa, które ma sos, który Id wolą jako sos tutaj. Sos do zanurzania z tych zimnych makaronów z kurczaka z limonką orzechową (z sosem rybnym, brązowym cukrem, sokiem z limonki, czosnkiem i chiles) jest odważnie aromatyzowany i doskonale zrównoważony. Jeśli te składniki przemawiają do ciebie, spróbuj go tutaj jako dressing zamiast.Sól: skosztuj sosu hoisin-soy-sake przed dodaniem dodatkowej soli; może się okazać, że go nie potrzebujesz. (Znalazłem to nawet przy użyciu sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, i ID predicate to mówiąc, że prawdopodobnie już jak sól bardziej niż powinniśmy.) Summer rolls: jestem przekonany, że resztki z tej sałatki dadzą doskonałe letnie rolki, owinięte w 8-calowy papier ryżowy rounds.Do na wstępie: wieprzowina Niecierpiona, owinięta w folię i schłodzona, do 3 dni lub zamrożona, szczelnie owinięta w folię i umieszczona w szczelnie zamkniętej plastikowej torbie, do 1 miesiąca.Zobacz więcej: Randka, mięso, Zdjęcie, Sałatka, Wietnamski
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
SOSSOS
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Sos RybnySos Rybny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
WarzywaWarzywa
Sos SojowySos Sojowy
OgórekOgórek
MięsoMięso
MakaronyMakarony
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
Sos HoisinSos Hoisin
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
RolkaRolka
DaktyleDaktyle
WapnoWapno
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
SólSól
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Torby ZiplocTorby Ziploc
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
3
Zrób więcej: Link / Dodaj do Ulubionych / Pin / Drukuj / Email / 66 komentarzy
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia28
Magazyn