Mżawka z odrobiną opatrunku i podawać pozostały opatrunek z boku.Wiele uwag (aktualizacja 1/10/14): Polędwica wieprzowa: jak wspomniałem w 2007, zrobiliśmy to z polędwicy wieprzowej, a nie łopatka wieprzowa wezwał i nadal zrobić. Ponieważ czas gotowania jest stosunkowo krótki, a łopatka wieprzowa jest tak tłusta, martwiliśmy się, że tłuszcz po prostu przyzwyczajenie renderować w ilości czasu, że jego w piekarniku. Polędwiczka wieprzowa jest tu cudowna; już jest w paskach o szerokości od 2 do 3,5 cala, ale nawet lubię ją połowić wzdłuż na dwa paski, które można pokroić w małe medaliki, idealne do sałatki. W latach od dzielenia się tym przepisem (2011 być dokładne), USDA ma (ku uciesze kucharzy i restauratorów, który zawsze wolał go w ten sposób) zmniejszyła zalecaną wewnętrzną temperaturę gotowania wieprzowiny z 71° do145 i to znacznie poprawiło teksturę i smak polędwicy.Mięso vs. objętość warzyw: chociaż Im wszystko na posiłek warzywny centric, i naprawdę wolą mięso jako dodatek, a nie centralny, za każdym razem robię to, myślę, że przepis będzie korzystać z podwójnej wieprzowiny lub połowę warzyw. Może po prostu wieprzowina jest tak dobra, więc idzie szybko. Nawet jeśli nie podwojenie wieprzowiny, ilość ogórka i zielonej fasoli wydaje się szczególnie wysoka jak na sałatkę o tej wielkości. Dostosuj kwoty do oczekiwanych smaków (mięso-cięższe, mniej zielonej fasoli itp.).Opatrunek: jest w porządku, wiesz? Ale w latach, odkąd podzieliłem ten przepis, Ive wspólne inne danie z makaronem-mięso-warzywa, które ma sos, który Id wolą jako sos tutaj. Sos do zanurzania z tych zimnych makaronów z kurczaka z limonką orzechową (z sosem rybnym, brązowym cukrem, sokiem z limonki, czosnkiem i chiles) jest odważnie aromatyzowany i doskonale zrównoważony. Jeśli te składniki przemawiają do ciebie, spróbuj go tutaj jako dressing zamiast.Sól: skosztuj sosu hoisin-soy-sake przed dodaniem dodatkowej soli; może się okazać, że go nie potrzebujesz. (Znalazłem to nawet przy użyciu sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, i ID predicate to mówiąc, że prawdopodobnie już jak sól bardziej niż powinniśmy.) Summer rolls: jestem przekonany, że resztki z tej sałatki dadzą doskonałe letnie rolki, owinięte w 8-calowy papier ryżowy rounds.Do na wstępie: wieprzowina Niecierpiona, owinięta w folię i schłodzona, do 3 dni lub zamrożona, szczelnie owinięta w folię i umieszczona w szczelnie zamkniętej plastikowej torbie, do 1 miesiąca.Zobacz więcej: Randka, mięso, Zdjęcie, Sałatka, Wietnamski