smitten kitchen
Smitten kitchen może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 1. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 470 kalorii. Na 3,12 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 127 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka soku z limonki, maślanki niskotłuszczowej, onios i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to smitten kitchen, smitten kitchen, oraz smitten kitchen.
Instrukcje
Pokrój X na dnie każdego pomidora i blanszuj w dużym garnku z wrzącą wodą 10 sekund. Natychmiast przenieść łyżką szczelinową do lodowej kąpieli w celu ostygnięcia. Pomidory obrać i posiekać. (Lee Bros. również sugerują siew pomidorów, ale narysowałem linię tam.) W przeciwnym razie wystarczy posiekać pomidory ze skórką.
Umieść sałatę, zieleninę, 3 szklanki tostowego chleba kukurydzianego, cebulę i pomidory do dużej miski i wrzuć do połączenia.
Skropić sosem z maślanki, doprawić solą i pieprzem i ponownie wrzucić.
Serwować immediately.Do ahead: jeśli robisz to na piknik lub garnek-szczęście i Oh, powinieneś zasugerować trzymanie grzanek w jednym pojemniku, dressing w innym, a mieszanka sałatkowa w trzeciej; najlepiej jest to świeżo zmontowane, lub w 30 minut po.SOS Maślano-Limonkowy
Adaptacja książki kucharskiej Lee Bros. Southern
Mniej ciężki niż tradycyjny dressing Green goddess, ale o wiele bardziej zielony niż mój standardowy dressing maślany, byłoby to równie dobre na sałatkę, jak byłoby to jako dip (dodać 1/3 szklanki kwaśnej śmietany lub crme frache, i trochę więcej soli) na coś smażonego w głębokim tłuszczu. (Sugerują okrę, zielone pomidory, ostrygi lub szczupaki. Zgadzam się, proszę.)3/4 szklanki maślanki w całości lub o niskiej zawartości tłuszczu (Cała preferowana) 5 łyżek świeżo wyciśniętego soku z limonki (mówią, że od 3 do 4 limonek; potrzebowałem tylko 1 1/2) 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu jabłkowego (opcjonalnie, był to mój dodatek, aby nadać mu więcej smaku) 1 łyżka miodu1 / 4 szklanki drobno mielonej świeżej bazylii1 / 4 szklanki drobno mielonego świeżego płaskolistnego parsley1 / 4 szklanki drobno mielonego Zielonego onios1 / 2 łyżeczki soli, plus więcej do smaku
Ubij wszystkie składniki razem w małej misce, aż się połączą. Może być szczelnie przykryty i przechowywany w lodówce do dwóch dni.Cienki, Chrupiący Chleb Kukurydziany
1 łyżka smalcu lub niesolonego masła1 1/2 szklanki mielonej z kamienia mąki kukurydzianej1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody do pieczenia1 / 2 łyżeczka soli1 łyżeczka cukru1 Duże jajko1 1/2 szklanki maślanki pełnoziarnistej lub niskotłuszczowej (całość jest preferowana, heres jak można zrobić własne) 2 łyżki niesolonego masła
Rozgrzej piekarnik do 232°. posmaruj 12-calową patelnię jedną łyżką smalcu lub masła, pozostawiając nadmiar na patelni i umieść go w oven.In dużą miskę, ubić suche składniki razem. W średniej misce ubijamy jajko do spienienia, a następnie ubijamy maślankę.
Do suchych dodać mokre składniki i dokładnie wymieszać. Roztopić pozostałe masło w małej umiejętności (lub w kuchence mikrofalowej)i ubić masło do ciasta.Podczas gdy tłuszcz w dużej patelni jest palenie, ostrożnie wyjąć patelnię z piekarnika i zawirować tłuszcz wokół płaszcz dno i boki równomiernie.
Wlać ciasto do patelni; powinien skwierczeć kusząco, mówi Bracia Lee.
Piec przez 15 minut, lub do góry chleba jest złoty kolor, a krawędź odciągnął od strony patelni.
Wyjąć z piekarnika i albo podawać na gorąco, w sześciu klinach, lub ostudzić i rezerwy na sałatkę z chleba kukurydzianego (powyżej).Zobacz więcej: rukola, zioła, Zdjęcie, Sałatka, Lato, pomidory
Zrób więcej: Link / Dodaj do Ulubionych / Pin / Drukuj / Email / 134 komentarzy