Smelt solankowy i wędzony
Smelt solony i wędzony to dodatek, który serwuje 4. Za 60 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis ma 118 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i podnieś cukier, ocet jabłkowy, ziarna pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 3 godziny i 50 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik 8%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Wędzony Łosoś Solony, Wytopy solone i wędzone, oraz Indyk z solanką jabłkową i wędzony.
Instrukcje
Opłucz zapach w chłodnej bieżącej wodzie. Odłóż na bok.
Umieść wszystkie pozostałe składniki, z wyjątkiem lodu, w czajniku elektrycznym. Doprowadzić do wrzenia.
Dodaj lód i mieszaj, aż mieszanina ostygnie.
Przenieś płyn do 1-galonowej torby ziptop wraz ze stynką. Zamknij i umieść w pojemniku tak, aby wszystkie ryby znalazły się w solance.
Wstaw do lodówki na 30 minut do 1 godziny.
Usuń zapach z solanki, opłucz i osusz.
Umieść je na arkuszu wyłożonym ręcznikiem papierowym, nakładając między nimi ręczniki papierowe, jeśli nie zmieszczą się w jednej warstwie. Pozostaw do wyschnięcia w lodówce na noc.
Następnego dnia umieść stynkę na stojakach brzuchem do dołu, oddzielając je o co najmniej 1/4 cala i umieść w wędzarni. Włącz wędzarnię, aby utrzymywała temperaturę od 150 do 160 stopni F. Dostosuj ciepło w razie potrzeby i gotuj przez około 3 godziny lub do pożądanego poziomu wysmażenia.