Smażony Śledź na chrupiącym chlebie z sosem tatarskim
Smażony Śledź na chrupkim chlebie z sosem tatarskim to pescatarian danie główne. Na $4.7 za porcję, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 1257 kalorii, 77g białka, oraz 75 g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz chleb, bułkę tartą, koperek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 4 mówiłoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sum smażony na patelni z sosem tatarskim Cajun, Serious Eats ' smażone ostrygi z sosem tatarskim, oraz Tilapia smażona na patelni z pikantnym sosem tatarskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla śledzi: filety śledziowe osuszamy papierowymi ręcznikami.
Mąkę i bułkę tartą połączyć na talerzu. Śledzie pogłębiać w mieszaninie mąki i okruchów. Doprawić solą i pieprzem.
Masło ciepła na średnim ogniu w ciężkich 10-calowej patelni aż pienienie ustępuje. Śledź gotować na złoty kolor z każdej strony, około 3 minut z każdej strony.
Przenieść na papierowy talerz wyłożony ręcznikiem.
Połącz majonez, mieloną cebulę, przyprawę, sok z cytryny i kapary. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Gorący śledź podawaj na wierzchu chleba z sosem tatarskim, cytryną, pokrojoną czerwoną cebulą i koperkiem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku