Smażony łosoś z Batatem i szarpaną salsą Mango

Need a danie główne bezglutenowe? Smażony łosoś ze słodkimi ziemniakami i szarpaną salsą Mango może być super przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 1053 kalorii. Na $6.49 za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 23 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Mieszanka oleju z pestek winogron, sól i pieprz, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć olej z pestek winogron, można podążać za tym daniem głównym z Truskawkowa Kruszonka jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Jamaican Jerk Salsa z łososiem i ananasem Mango, Karaiby Jerk Salsa z salsą Mango, oraz Patelnia Pieczony łosoś z ziemniaczanym Haszem.
Instrukcje
Do słodkich ziemniaków: doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Słodkie ziemniaki blanszować, aż będą miękkie.
Rozgrzać patelnię saute na średnim ogniu.
Dodać boczek i gotować do miękkości i lekko chrupiące.
Dodać słodkie ziemniaki i smażyć, aż ziemniaki są lekko rumiane i chrupiące, 3 do 4 protokół.
Dodać czosnek i cebulę, mieszając włączyć do haszu, i gotować, aż przezroczysty, Inny 4 protokół. Doprawić solą i pieprzem. Trzymaj ciepło i rezerwy.
Wymieszać mango i jalapenos w misce. Złożyć w sosie jerk i rezerwy.
W misce ubić musztardę Dijon i sok z cytryny. Strumień w oleju, ubijając, aż opatrunek jest emulgowany. Doprawić lekko solą i pieprzem. Wymieszać ze szczypiorkiem.
Łososia posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać 12-calową patelnię saute z olejem z pestek winogron, aż będzie gorąca.
Dodać łososia i gotować około 4 minut z każdej strony (lub do pożądanej temperatury wewnętrznej).
Dodaj masło do patelni, a po stopieniu łyżką nad rybą.
Przełóż rybę do wyłożonej papierowym ręcznikiem talerza, aby lekko osuszyć.
Na talerzu: na środku każdego talerza łyżka trochę haszu, a na wierzchu kawałek łososia. Łyżka salsy Mango jerk na wierzchu łososia, a następnie trochę cytryny vinaigrette.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Antica Chardonnay (Mountain Select). Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
![Antica Chardonnay (Mountain Select)]()
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.