Smażony Węgorz
Smażony Węgorz może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 370 kalorii. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 3,81 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 56 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mąkę, węgorz, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Jamaican Jerk Chicken, smażone babki i Kokosowe Macadamia smażone Quinoa, Smażone sardynki z pikantnym sosem do maczania i smażonymi ziołami, oraz Smażony bas w paski z pomidorami smażonymi i koperkiem.
Instrukcje
Węgorza oczyścić i obrać ze skóry, a następnie pokroić na kawałki. W dużej misce, wymieszać 1 szklankę mąki, przyprawy, olej, czosnek, cebula, i pieprz.
Dodaj węgorza do tej mieszanki, a następnie marynować w lodówce przez 1 godzinę.
Marynowany węgorz zagrzebać w mące. W patelni saute na średnim ogniu, sear węgorz aż złoty kolor, o 7 protokół.
Dodać białe wino i gotować, aż zmniejszy się o połowę.
Dodać masło i gotować, aż topi się i lekko brązowieje. Podziel węgorza między 4 talerze i top z sosem maślanym.