Smażony Sum polany sosem zapiekanym z raków

Smażony Sum polany sosem zapiekanym z raków
Smażony Sum zwieńczony sosem zapiekanym z raków może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 92g białka, 86g tłuszczu i w sumie 2261 kalorii. Ten przepis serwuje 2 i kosztuje 5,45 USD za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką zieloną cebulę, granulowany czosnek, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 86%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Raki Etouffee, smażony Sum, ryż, grillowane szparagi i chleb kukurydziany, Crawfish Jalapeno ser chleb kukurydziany zwieńczony rakami Etouffee, oraz Smażony Sum z kremowym sosem tajskim dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Do sosu: na patelni z grubym dnem na średnim ogniu roztop masło i podsmaż cebulę, paprykę i czosnek, aż zwiędną.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj mąkę i mieszaj, aż uzyskasz blond zasmażkę, około 2 minut. Dodaj cukier, bazę z kurczaka, bazę kraba, granulowany czosnek, bazylię, czarny pieprz, pieprz cayenne i tymianek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek GranulowanyCzosnek Granulowany
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Baza Z KurczakaBaza Z Kurczaka
BazyliaBazylia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
TymianekTymianek
BazaBaza
KrabKrab
3
Dodaj mleko i wino i gotuj na średnim ogniu, aż mleko zgęstnieje, ciągle mieszając, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
WinoWino
4
Dodaj ser i mieszaj, aż ser się rozpuści i całkowicie włączy do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
SOSSOS
5
Dodaj ogony raków i gotuj do podgrzania, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony RakówOgony Raków
6
Dodaj zieloną cebulę tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
1
Posyp suma przyprawą kreolską. W małej misce ubij jajka i dodaj mleko. Posmaruj suma mąką i zanurz w mieszance mleko/jajko, a następnie posmaruj mąką kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa KreolskaPrzyprawa Kreolska
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
SumSum
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
MlekoMleko
1 Suszony Pieprz Morita1 Suszony Pieprz Morita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Rozgrzej olej do 350 stopni F na dużej patelni. Smaż suma na złoty kolor przez 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SumSum
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Podawaj suma z sosem zapiekanym z raków.
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
SumSum
SOSSOS

Składniki

113papryka habaneroAmerykański ser w kostkachAmerykański ser w kostkach5Spód: okruszki z herbatników graham1 szklanka posiekanej cebuli1 szklanka posiekanej cebuli2krewetki i żyłkiOlej bawełniany do smażeniaOlej bawełniany do smażenia227papryka habanerofilety z sumafilety z suma0warzywo (np. szpinak)1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno1Spód: okruszki z herbatników grahambaza z kurczakabaza z kurczaka4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefilety z pstrąga jeziorowego (około każdego)filety z pstrąga jeziorowego (około każdego)1Spód: okruszki z herbatników grahamcrab basecrab base454papryka habaneroobrane ogony rakówobrane ogony raków2krewetki i żyłkiPrzyprawa kreolska, w razie potrzebyPrzyprawa kreolska, w razie potrzeby0warzywo (np. szpinak)Gorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)1szczyptaSzczypta suszonego tymiankuSzczypta suszonego tymianku2(częściowo & )(częściowo & )4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąkamąka5Spód: okruszki z herbatników grahammąkamąka0Spód: okruszki z herbatników grahamsos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy0Spód: okruszki z herbatników grahamkoszerne marynatykoszerne marynaty591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezielona papryka pokrojona w kostkęzielona papryka pokrojona w kostkę2Spód: okruszki z herbatników grahampokrojona zielona cebulapokrojona zielona cebula0warzywo (np. szpinak)2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 szklanki plus 2 łyżki mleka odparowanego3/4 szklanki plus 2 łyżki mleka odparowanego7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 szklanki plus 2 łyżki mleka odparowanego3/4 szklanki plus 2 łyżki mleka odparowanego1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę1porcja startego parmezanuz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Sum działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Ghost Pines Sonoma County Monterey County Pinot Noir. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
Ghost Pines Sonoma County Monterey County Pinot Noir
Ghost Pines Sonoma County Monterey County Pinot Noir
kawa, śliwka, granat
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje2
Ocena Zdrowia77
Magazyn