Smażony Sum polany sosem Rakowym Au Gratin

Smażony Sum polany sosem Rakowym Au Gratin
Smażony Sum polany sosem Rakowym Au Gratin wymaga około 1 godzina od początku do końca. Ten pescatariański przepis służy 2 i kosztuje $5.45 za porcję. Jedna porcja zawiera 2261 kalorii, 92g białka, oraz 86 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 29 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz granulowany czosnek, mąkę, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Smażony Sum polany sosem Rakowym Au Gratin, Etouffee z raków, smażony Sum, ryż, grillowane szparagi i chleb kukurydziany, oraz Chleb kukurydziany z serem Jalapeno z rakiem etouffee dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do sosu: w patelni o dużym dnie na średnim ogniu, roztopić masło i podsmażyć cebulę, papryka i czosnek, aż zwiędną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodać mąkę i mieszać, aż uzyska się blond zasmażkę, około 2 minut. Wymieszać z cukrem, bazą kurczaka, bazą kraba, granulowanym czosnkiem, bazylią, czarnym pieprzem, pieprzem cayenne i tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koszerne MarynatyKoszerne Marynaty
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Baza Z KurczakaBaza Z Kurczaka
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
KrabKrab
3
Dodaj mleko i wino i gotuj na średnim ogniu, aż mleko zgęstnieje, stale mieszając, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Dodać ser i mieszać, aż ser topi się i w pełni włącza się do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
5
Dodaj ogony raków i gotować do ogrzania przez, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony RakówOgony Raków
6
Dodać zieloną cebulę tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1
Sum posypać przyprawą kreolską. W małej misce ubić jajka i dodać mleko. Sum zalać mąką i zanurzyć w mieszaninie mleko / jajko, a następnie zalać mąką kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 12 Dużych Krewetek (21 Do 25 Sztuk), Obranych I Pozbawionych żyłek, Z Ogonami10 Do 12 Dużych Krewetek (21 Do 25 Sztuk), Obranych I Pozbawionych żyłek, Z Ogonami
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
SumSum
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Rozgrzać olej do 350 stopni F na dużej patelni. Sum smażyć na złoty kolor, 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SumSum
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Podawać suma z sosem rakowym au gratin.
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
SumSum
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem

Składniki

113opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeAmerykański ser w kostkachAmerykański ser w kostkach52 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny2krewetki i żyłkiOlej bawełniany do smażeniaOlej bawełniany do smażenia227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefilety z sumafilety z suma0Batoniki toffi Heath1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno12 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzubaza z kurczakabaza z kurczaka4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefilety z pstrąga jeziorowego (około każdego)filety z pstrąga jeziorowego (około każdego)12 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzucrab basecrab base454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeobrane ogony rakówobrane ogony raków2krewetki i żyłkiPrzyprawa kreolska, w razie potrzebyPrzyprawa kreolska, w razie potrzeby0Batoniki toffi HeathGorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)1szczyptaSzczypta suszonego tymiankuSzczypta suszonego tymianku2Ciasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąkamąka52 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumąkamąka02 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzusos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy02 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzukoszerne marynatykoszerne marynaty591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezielona papryka pokrojona w kostkęzielona papryka pokrojona w kostkę22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzupokrojona zielona cebulapokrojona zielona cebula0Batoniki toffi Heath2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszoneciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszone7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszoneciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszone1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę11 łyżka suszonego oreganopasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla sumów. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alzacji Willm Pinot Gris Reserve. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje2
Ocena Zdrowia78
Magazyn