Smażony ryż ze słodkim sosem sojowym
Przepis smażony ryż ze słodkim sosem sojowym może zaspokoić Chińskie pragnienie w przybliżeniu 35 minut. Jedna porcja zawiera 422 kalorie, 12g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.29 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz Serrano chile, kolendra, olej z orzeszków ziemnych, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Smażony ryż ze słodkim sosem sojowym, Makaron Z Sosem Sojowym, oraz Szparagi sezamowe z sosem sojowo-czosnkowym Aioli.
Instrukcje
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu; zawirować do herbu.
Wlać jajka na patelnię; gotować przez 2 minuty lub do momentu, aż zestaw, mieszając raz.
Zwiększyć ciepło do wysokiej, i dodać pozostałe 2 łyżki oleju do patelni.
Dodaj szalotki, czosnek, i chile; stir-fry 1 minutę.
Dodać ryż; stir-smażyć przez 3 protokół lub do lekko rumiane.
Dodaj gotowane jajka, sos sojowy, sól i pieprz; wrzucić do połączenia.
Top z rzodkiewki i ziół, i podawać z limonką.
1/4 szklanki dolno-sodowego sosu sojowego
1/4 szklanki pakowane ciemnobrązowy cukier
Doprowadzić sos sojowy i brązowy cukier do wrzenia w małym rondlu na średnim ogniu. Dusić 2 minuty lub do zmniejszenia do 1/4 szklanki.
Składniki na 4 porcje (wielkość porcji: 1 łyżka stołowa)
Kalorie 61; tłuszcz 0mg; białko 9g; węglowodany 9g; błonnik 1g; Cholesterol 0mg; żelazo 4mg; sód 537mg; wapń 14mg