Smażony ryż z krewetkami z Nam Prik Pao i chrupiącą trawą cytrynową

Need a bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i danie główne pescatarian? Smażony ryż z krewetkami z Nam Prik Pao i chrupiącą trawą cytrynową może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 556 kalorii. Na 4,56 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka oleju roślinnego, ogórka, trawy cytrynowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 93 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krewetki z trawy cytrynowej na Wermiszelach ryżowych i warzywach (Bun Tom Nuong Xa), Smażone Chrupiące Szaszłyki Z Krewetek, oraz Chrupiący Szalotka Smażony Ryż dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ostrym nożem odciąć końce łodyg trawy cytrynowej i pokroić je w poprzek tak cienko, jak to możliwe. Zatrzymaj się, gdy fioletowe pierścienie wewnątrz łodyg znikną. Rezerwuj zdrewniałe części trawy cytrynowej do innego użytku.
Umieść plastry trawy cytrynowej i oleju w 8-calowej patelni lub rondlu 1-quart; ustawić na małym ogniu. Mieszać stale, aż trawa cytrynowa zmieni kolor na jasnobrązowy, 3 do 4 minut.
Natychmiast zdjąć patelnię z ognia. Kolor trawy cytrynowej pogłębi się nieco bardziej z pozostałym ciepłem; w tym momencie wyłowić trawę cytrynową, zarezerwować olej i odstawić na bok.
Podgrzać 12-calowy patelni lub wok na dużym ogniu.
Dodaj 2 łyżki zastrzeżone trawy cytrynowej wlewu oleju do patelni, następnie krewetki; wymieszać. Gdy krewetki zaczynają się matowe, około 2 minut, dodać ryż i Nam Prik Pao; mieszać, aż ziarna ryżu są dokładnie pokryte Nam Prik Pao.
Doprawiamy smażony ryż sosem rybnym do smaku.
Podawać smażony ryż z kilkoma plastrami ogórka i jedną czwartą limonki na porcję.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.