Smażony ryż Kimchi z smażoną kałamarnicą i gotowanym jajkiem

Smażony ryż Kimchi z smażoną kałamarnicą i gotowanym jajkiem
Smażony ryż Kimchi z smażoną kałamarnicą i jajkiem w koszulce może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 3,08 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 439 kalorii, 27g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, ciała kałamarnic, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Koreański Ryż smażony Kimchi z kałamarnicą i tuńczykiem, Smażone Kimchi z ryżem (Kimchi Bokkeumbap), oraz Smażona kałamarnica ze smażonym bakłażanem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać 1 łyżkę oleju rzepakowego na dużej patelni nieprzywierającej na dużym ogniu. Po połysku dodaj kawałki kałamarnicy i użyj drewnianej łyżki, aby rozłożyć ją na jedną warstwę. Gotować, aż rumiane na dnie, 15 do 30 sekund. Wymieszać i brązowy z drugiej strony, inny 15 do 30 sekund, a następnie wyłączyć ogień i przenieść kalmary do miski i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Podgrzać pozostałą łyżkę oleju na patelni na średnim. Gotuj kimchi przez minutę, a następnie dodaj sok z kimchi, wodę, gochujang (opcjonalnie), ryż i plastry białej szalotki. Wymieszać mieszaninę od czasu do czasu i gotować, aż cała ciecz odparuje, o 7 protokół. Po zakończeniu, wyłączyć ciepło, powrót kawałki kałamarnicy, i dodać olej sezamowy i plasterki zielonej szalotki. Dobrze wymieszać, a następnie podzielić smażony ryż kimchi między cztery duże miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
GochujangGochujang
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
KimchiKimchi
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
W międzyczasie kłusuj jaja zgodnie z niezawodną metodą Kenjiego. Ustaw średni garnek wody na średnim ogniu, aż osiągnie 82°, w przybliżeniu w punkcie, w którym woda zaczyna drżeć, ale nie gotuje się na wolnym ogniu. Dostosuj ciepło do niskiego lub średniego poziomu, aby utrzymać temperaturę. Rozbij każde jajko w osobnej misce. Pojedynczo przekładamy jajko do drobnoziarnistego Sitka, delikatnie obracamy, aż nadmiar białka zostanie usunięty, a następnie delikatnie opuszczamy jajko do garnka i zawijamy do wody za pomocą Sitka. Po dodaniu wszystkich jaj, użyj dużej łyżki z rowkiem, aby ostrożnie przesuwać je, aż utworzą ładny kształt jajka. Po ustawieniu białek, około 3 1/2 do 4 minut, wyjąć jajka za pomocą sitka i przenieść każde z nich do miski smażonego ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Top każdej misce z ćwierć nasion sezamu i pokrojone nori.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
NoriNori
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Kimchi bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Quintan Essentia Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 35 dolarów za butelkę.
Quinta Essentia Chenin Blanc
Quinta Essentia Chenin Blanc
Głęboki żółty kolor sugeruje pełną dojrzałość i złożoność. Aromaty pieczonej gruszki, dojrzałego jabłka, nuty świeżych cytrusów i prażonych orzechów są obecne na złożonym i warstwowym nosie. Podniebienie jest bogato teksturowane odsłaniając ananasa, tropikalne owoce i Golden delicious apple. Wykończenie jest długie uzupełnione przez twardą kwasowość, która daje długość wina i ostrość.Połącz to wino z grillowanymi rybami i owocami morza w ogóle.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn