Smażony ryż Kimchi z smażoną kałamarnicą i gotowanym jajkiem

5
4
3
2
1
Smażony ryż Kimchi z smażoną kałamarnicą i gotowanym jajkiem

Smażony ryż Kimchi z smażoną kałamarnicą i gotowanym jajkiem

Smażony ryż Kimchi z smażoną kałamarnicą i jajkiem w koszulce może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 3,08 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 439 kalorii, 27g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, ciała kałamarnic, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Koreański Ryż smażony Kimchi z kałamarnicą i tuńczykiem, Smażone Kimchi z ryżem (Kimchi Bokkeumbap), oraz Smażona kałamarnica ze smażonym bakłażanem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać 1 łyżkę oleju rzepakowego na dużej patelni nieprzywierającej na dużym ogniu. Po połysku dodaj kawałki kałamarnicy i użyj drewnianej łyżki, aby rozłożyć ją na jedną warstwę. Gotować, aż rumiane na dnie, 15 do 30 sekund. Wymieszać i brązowy z drugiej strony, inny 15 do 30 sekund, a następnie wyłączyć ogień i przenieść kalmary do miski i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Podgrzać pozostałą łyżkę oleju na patelni na średnim. Gotuj kimchi przez minutę, a następnie dodaj sok z kimchi, wodę, gochujang (opcjonalnie), ryż i plastry białej szalotki. Wymieszać mieszaninę od czasu do czasu i gotować, aż cała ciecz odparuje, o 7 protokół. Po zakończeniu, wyłączyć ciepło, powrót kawałki kałamarnicy, i dodać olej sezamowy i plasterki zielonej szalotki. Dobrze wymieszać, a następnie podzielić smażony ryż kimchi między cztery duże miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
GochujangGochujang
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
KimchiKimchi
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
W międzyczasie kłusuj jaja zgodnie z niezawodną metodą Kenjiego. Ustaw średni garnek wody na średnim ogniu, aż osiągnie 82°, w przybliżeniu w punkcie, w którym woda zaczyna drżeć, ale nie gotuje się na wolnym ogniu. Dostosuj ciepło do niskiego lub średniego poziomu, aby utrzymać temperaturę. Rozbij każde jajko w osobnej misce. Pojedynczo przekładamy jajko do drobnoziarnistego Sitka, delikatnie obracamy, aż nadmiar białka zostanie usunięty, a następnie delikatnie opuszczamy jajko do garnka i zawijamy do wody za pomocą Sitka. Po dodaniu wszystkich jaj, użyj dużej łyżki z rowkiem, aby ostrożnie przesuwać je, aż utworzą ładny kształt jajka. Po ustawieniu białek, około 3 1/2 do 4 minut, wyjąć jajka za pomocą sitka i przenieść każde z nich do miski smażonego ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Groszek Goya®Groszek Goya®
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Top każdej misce z ćwierć nasion sezamu i pokrojone nori.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
NoriNori
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Kimchi bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Quintan Essentia Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 35 dolarów za butelkę.
Quinta Essentia Chenin Blanc
Quinta Essentia Chenin Blanc
Głęboki żółty kolor sugeruje pełną dojrzałość i złożoność. Aromaty pieczonej gruszki, dojrzałego jabłka, nuty świeżych cytrusów i prażonych orzechów są obecne na złożonym i warstwowym nosie. Podniebienie jest bogato teksturowane odsłaniając ananasa, tropikalne owoce i Golden delicious apple. Wykończenie jest długie uzupełnione przez twardą kwasowość, która daje długość wina i ostrość.Połącz to wino z grillowanymi rybami i owocami morza w ogóle.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn
Ta strona korzysta z plików cookie
Używamy plików cookie do personalizowania treści i reklam, obsługi mediów społecznościowych oraz analizowania ruchu. Udostępniamy również informacje na temat korzystania z naszej witryny naszym partnerom: mediom społecznościowym, firmom reklamowym oraz świadczącym usługi analityczne, którzy mogą informacje te łączyć z innymi, przekazanymi przez Ciebie lub z informacjami uzyskanymi w wyniku korzystania z ich usług. Korzystając z naszej witryny, wyrażasz zgodę na pliki cookie.
Ok